Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kuleba exclude posibilitatea ca Ucraina să fi tras racheta asupra Poloniei: 'Este o teorie a conspiraţiei'

kuleba

Ucraina a respins acuzaţiile potrivit cărora una dintre rachetele sale ar fi aterizat în Polonia. Ministrul de externe Dmitro Kuleba spune că aceasta este o „teorie a conspiraţiei”, parte a „propagandei ruseşti”, relatează BBC, citat de news.ro.

„Rusia promovează acum o teorie a conspiraţiei conform căreia ar fi fost o rachetă a apărării aeriene ucrainene care a căzut pe teritoriul Poloniei. Ceea ce nu este adevărat. Nimeni nu ar trebui să creadă propaganda rusă sau să îi amplifice mesajele”, a scris pe Twitter ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

Denis Puşilin - liderul prorus din regiunea ocupată Doneţk din estul Ucrainei - declarase anterior că informaţiile potrivit cărora o rachetă rusă ar fi căzut în Polonia reprezintă o „provocare” din partea Ucrainei şi o încercare de „a atrage forţe suplimentare în conflict”,

Până acum, Polonia a declarat că o „rachetă de fabricaţie rusească” a provocat moartea a doi oameni într-un sat de la graniţa cu Ucraina, dar a evitat să arate cu degetul către vreuna dintre părţile implicate în conflict, spunând că o anchetă este în curs şi va beneficia inclusiv de ajutorul experţilor americani.

Ambele părţi implicate în război au folosit muniţie de fabricaţie rusească, precizează BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.