Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kurzii afirmă că cel puţin 25 de avioane turce au bombardat oraşe în nordul Siriei

turcia siria

Avioane turce au bombardat miercuri intensiv cel puţin patru oraşe din nordul Siriei şi cel puţin doi civili au fost ucişi şi alţi doi răniţi în timpul acestor bombardamente într-un sat la vest de Ras al-Ain, regiune de la frontiera de nord a Siriei, a anunţat o alianţă a combatanţilor kurzi şi arabi, relatează agenţiile EFE şi AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit Forţelor Democratice Siriene (FDS), alianţa condusă de kurzi, cel puţin 25 de avioane militare turce au survolat oraşele Qamishli, Ras al-Ain, Ain Issa şi Tal Abyad şi au bombardat în total 16 poziţii. 

Qamishli este unul dintre cele mai populate oraşe din teritoriul controlat de kurzi în nordul Siriei, unde Damascul controlează la rândul său o zonă extinsă, inclusiv aeroportul. 

Atacurile au fost lansate imediat după ce Turcia a anunţat iniţierea unei ofensive militare în nordul Siriei împotriva miliţiilor kurdo-siriene, pe care le consideră ''teroriste'', date fiind legăturile acestora cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Citește și: Eroarea ministrului Justiţiei: Ana Birchall, contrazisă de lege în privinţa competenţei SIIJ

Pe de altă parte, FDS a semnalat că civilii din toată zona de frontieră a Siriei cu Turcia, şi anume la Kobane, Tal Abyad, Ras al-Ain, Qamishli, Derek şi Darbasiye se tem pentru viaţa lor şi ''a început deja un val de deplasări'' ale populaţiei civile. 

Prin operaţiunea pe care a denumit-o "Izvorul Păcii", Turcia doreşte să preia sub control la frontiera siriană o fâşie cu o lungime de 32 de kilometri şi o lăţime de 480 de kilometri, de la fluviul Eufrat şi până în Irak, teritoriu controlat până în prezent de Unităţile de Protecţie Populară (YPG), coloana vertebrală a FDS şi care au stabilit acolo o administraţie locală de facto, ceea ce îngrijorează profund Ankara. 

Restul părţii de nord a Siriei, de la Eufrat şi până la Mediterana, se află deja sub controlul trupelor turce în urma operaţiunilor ''Scutul Eufratului'' şi ''Ramura de Măslin'', desfăşurate în 2016 şi respectiv 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.