Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kurzii din Siria au dat lovitura: Au prins un cetăţean american care lupta pentru ISIS

kurzi siria

Forţele Democratice Siriene susţinute de SUA au capturat un cetăţean american care a luptat alături de ISIS în Siria, a declarat un oficial militar pentru CNN. Potrivit oficialului citat de CNN, se pare că americanul s-a predat kurzilor din Forţele Democratice Siriene (SDF).

Purtătorul de cuvânt al coaliţiei conduse de SUA nu a dorit să confirme că un cetăţean american s-a aflat în custodia SDF. "Dacă ar fi vorba despre un cetăţean american, este responsabilitatea Departamentului de Stat să ofere informaţii despre acestă persoană", a declarat purtătorul de cuvânt.

Un oficial al Departamentului de Stat a declarat pentru CNN că departamentul este la curent cu informaţiile vehiculate, dar deocamdată nu poate oferi niciun detaliu. Departamentul de Justiţie şi FBI au refuzat, la rândul lor, să comenteze situaţia.

Publicaţia The Daily Beast a fost prima care a făcut publică informaţia că un cetăţean american a fost capturat de SDF. Acesta nu ar fi primul cetăţean american care luptă alături de ISIS şi este capturat de aliaţii SUA în regiune. În martie 2016, un cetăţean american a fost capturat în Irak de forţele kurde Peshmerga, susţinute de SUA.

Numărul cetăţenilor americani care au plecat în Irak şi Siria să se alăture ISIS este considerat mult mai mic decât al cetăţenilor din alte ţări occidentale. De altfel, oficiali ai coaliţiei anti-ISIS au remarcat că tot mai puţini luptători străini se alătură ISIS în ultimele luni, pe fondul înfrângerilor suferite de gruparea teroristă. În acelaşi timp, tot mai mulţi luptători ISIS se predau SDF, cinci astfel de evenimente având loc în ultima săptămână, unul dintre cei care s-au predat fiind un comandat local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.