Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kurzii sunt aproape de ANIHILARE: Armata turcă a încercuit Afrinul

www.businessinsider.com
siria afrin turcia

Armata turcă a încercuit, marţi, oraşul Afrin, care este de aproape opt săptămâni ţinta unei ofensive lansate cu ajutoare siriene în vederea dislocării unei miliţii kurde siriene considerate ”teroriste” de Ankara, dar susţinute de Washington, relatează AFP.

Această înaintarea a forţelor pro-turce în nordul Siriei provoacă temeri cu rivire la o nouă dramă umanitară în Siria, unde războiul continuă de şapte ani fără răgaz, ca cea din Ghouta de Est, ultimul bastion rebel aflat la porţile Damascului, teatrul unei ofensive sângeroase a regimului.

Citește și: Plecare la PACHET de la HotNews! Cei mai importanți oameni PĂRĂSESC redacția

Armata turcă a anunţat marţi că a încheiat încercuirea oraşului Afrin, principalul obiectiv al ofensivei pe care a lansat-o pe 20 ianuarie contra forţei kurde siriene Unităţile pentru Protecţia Poporului (YPG).

Ea nu a furnizat alte detalii, scrie news.ro.

Citește și: Consiliul Concurenței DEMAREAZĂ un proiect de milioane de euro, din fonduri nerambursabile! Despre ce e vorba

”Oraşul este încercuit aproape în întregime”, a declarat pentru AFP directorul Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), care dispune de o vastă reţea de informatori în întreaga ţară.

Singurul drum încă deschis între enclavă şi zonele aflate sub controlul regimului sunt ”în bătaia focului” forţelor turce, potrivit SOHR.

Citește și: SFIDARE în AN CENTENAR! Așa arată un oraș din România ACUM: Este plin cu steaguri ungurești! Iată motivul

După mai multe săptămâni de avansare dificilă, militarii turci şi aliaţii lor au cucerit în ultimele zile mai multe localităţi situate în vecinătatea oraşului Afrin.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că forţele Ankarei ar putea să intre ”în orice moment” în oraş.

Citește și: Schimbare la vârful piramidei! Cine a devenit cel mai mare angajator din privat – Peste 1.000 de posturi, scoase la concurs în 2018

Peste 200 de civili au fost ucişi de la începutul operaţiunii turce, intitulate ”Ramură de măslin”, potrivit SOHR. Ankara dezminte că ar viza populaţia.

Combatanţii kurzi au anunţat săptămâna trecută redesfăşurarea a 1.700 de oameni în regiunea Afrin. Regimul a trimis la rândul său oameni să susţină YPG, la cererea acesteia.

Citește și: Atenție! Toți proprietarii acestor mașini sunt vizați! Sute de mii de astfel de modele, RECHEMATE în service

Turcia consideră YPG drept o grupare ”teroristă”, în timp ce Statele Unite susţin aceşti combatanţi kurzi, pe care-o consideră cel mai bun bastion din Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Observatori şi ONG-uri se declară îngrijoraţi de eventualitatea unui asalt asupra Afrin, un oraş cu aproximativ 350.000 de locuitori. Câteva sute dintre ei au fugit luni din oraş, temându-se de un asediu asfixiant sau un asalt iminent, potrivit SOHR.

Citește și: Proiecte de AMPLOARE, anunțate de Gabriela Firea! Cum va fi REVOLUȚIONAT Bucureștiul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.