Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 116 ani a încasat prima pensie. Care e regretul cel mare

peru anzi



Conform Ministerului Dezvoltării, femeia născută la 20 decembrie 1897, după cartea de identitate, ar putea fi decana de vârstă de umanităţii.


Ea s-a născut cu trei luni înaintea japonezei Misao Okawa, considerată până în prezent cea mai în vârstă femeie din lume, conform listei centenarilor a căror evidenţă este ţinută de Gerontology Research Group (GRG). Centenara niponă s-a născut la 5 martie 1898.


'Eu nu sunt din secolul trecut, tinere, ci din cel dinainte', i-a spus ea funcţionarului de la care şi-a încasat prima ei pensie, în cadrul programului guvernamental 'Pension 65', dedicat persoanelor în vârstă care trăiesc în sărăcie extremă. De acum înainte Filomena Tapie va primi în fiecare luna 250 de soles (aproximativ 65 de dolari) şi va avea dreptul la reţete medicale gratuite.


'Secretul longevităţii mele este alimentaţia naturală' bazată pe cartofi, carne, lapte şi brânză de capră şi fasole, susţine femeia mignonă care nu a plecat niciodată din satul său, Pocuto, din provincia estică Huancavelica (est).


'Tot ce folosesc în bucătărie provine din grădina mea şi nu am consumat niciodată în viaţă conserve sau băuturi carbogazoase', a mai adăugat ea.


'Am avut o viaţă foarte grea. Am rămas văduvă de tânără, cu 9 copii şi a trebuit să muncesc foarte mult pentru a-i creşte. Doar trei dintre copiii mei mai trăiesc', a povestit ea.


Cel mai mare regret pe care-l are femeia în vârstă de 116 ani? 'Mi-ar fi plăcut să mai am dinţi', s-a plâns ea.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.