Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 16 ani şi o lună, Youssoufa Moukoko a devenit cel mai tânăr marcator din istoria campionatului Germaniei

Youssoufa Moukoko

La16 ani şi o lună, Youssoufa Moukoko a înscris pentru Borussia Dortmund în meciul cu Union Berlin, şi a devenit cel mai tânăr marcator din campionatul Germaniei.

El a marcat în minutul 60 al meciului din etapa a 13-a, pierdut, scor 1-2, golurile echipei Union Berlin fiind înscrise de Awoniyi '57 şi Friedrich '78, scrie news.ro.

Citește și: Traian Berbeceanu se ține de cuvânt! Se confirmă declarația dată pentru Bugetul.ro

În 21 noiembrie, Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Bundesliga, la vârsta de 16 ani şi o zi.

Tânărul atacant german l-a înlocuit, în minutul 85, pe norvegianul Erling Haaland, în meciul de la Berlin, cu Hertha, din etapa a opta a campionatului. Haaland a marcat patru goluri în acest meci, câştigat de Borussia, cu 5-2.

Citește și: SURSE Șeful ‘Doi și-un sfert’ intră în concurs! Au fost zarurile aruncate deja?

Recordul de precocitate anterior era deţinut de internaţionalul turc Nuri Şahin, care a debutat, tot la Borussia Dortmund, la vârsta de 16 ani şi 335 de zile.

Moukoko ar fi putut debuta mai devreme în prima ligă germană, însă nu i-a permis regulamentul, potrivit căruia, pentru a evolua în Bundesliga, un fotbalist trebuie să aibă împlinită vârsta de 16 ani.

Citește și: Marcel Ciolacu, scrisoare către Președintele Klaus Iohannis: ‘Vă solicit să cereți Guvernului să slujească interesul public, nu interesul de partid’

Youssoufa Moukoko a impresionat deja în competiţiile de juniori. El a evoluat, la 12 ani, în campionatul U17, în care a marcat 90 de goluri în 56 de meciuri. La 14 ani, a jucat în campionatul U19, în care a înscris de 47 de ori în 25 de partide. La 15 ani, Moukoko a debutat în naţionala U20 a Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.