Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 19 ani, paralizat după un accident rutier, face din nou primii pași

Spitalul Sfantul Sava
recuperare medicala Sfantul Sava

Dănuț și-a aniversat împlinirea vârstei de 19 ani, în spital. A fost victima unui grav accident rutier, în primăvara anului trecut. Stătea pe locul din dreapta. În urma impactului, Dănuț a fost atât de grav rănit, încât nu mai putea să se miste, nu își putea folosi mâinile, nu putea să stea nici măcar pe marginea patului. Era permanent dependent de grija cuiva.

A fost internat de patru ori în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov. După fiecare internare aici, a înregistrat progrese. Diagnosticul inițial a fost status post traumatism vertebro-medular, tetraplegie completă a membrelor inferioare și, incompletă, a membrelor superioare, politraumatism.

”Într-un an de la accident, a evoluat până la a face primii pași, acum, când tocmai a împlinit 19 ani. Poate să-și mențină poziția așezat la marginea patului, poate să manevreze și să se deplaseze singur cu scaunul rulant. Dănuț poate să se spele pe dinți și pe față, încearcă să-și facă singur rutina zilnică. Este ambițios și extrem de cooperant. Ceea ce vă povestesc eu despre progresele lui Dănuț, poate părea că e prea puțin. Nu este! Aici vorbim despre multă muncă și enorm de multă amibiție. Este o mare realizare a echipelor reunite de medici,  de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, pe care îi are Spitalul Sfântul Sava!

content-image

Programul intensiv de recuperare a lui Dănuț include toate echipamentele și toate terapiile inovative ale Spitalului Sfantul Sava. Dorim ca la sfârșitul acestui nou program de recuperare, Dănuț să poată să se transfere singur pe scaunul rulant. Pe Dănuț, îl considerăm unul dintre copiii noștri. Vrem să-l vedem cât se poate de bine. Personal, am convingerea că Dumnezeu va fi lângă noi, în tot efortul nostru de a-l recupera pe acest copil. Am convingerea aceasta!”, spune Alina Ion, manager și fondatoare a Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava.

Alina Ion este psiholog de profesie și se implică mult în activitatea spitalului, nu doar la nivel de management, ci și de relaționare permanentă cu pacienții și familiile acestora.

content-image

Spitalul Sfântul Sava este construit de la zero, în urmă cu 4 ani, doar cu fonduri private și nu beneficiază de niciun fel de subvenție de la stat.

Înregistrează cele mai bune rezultate în recuperarea medicală, datorită eforturilor unei echipe numeroase de terapeuți specializați în recuperare medicală de orice natură.

Tratamentele se fac doar în regim de internare. Spitalul are 118 paturi autorizate, din care 18 în regim de terapie intensivă, deservite de 180 de angajați – 11 medici specialiști, 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 47 de asistenți și 45 de infirmiere.

content-image

Date de contact: Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.