Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 3 anișori, Denis se luptă cu o boală generică rară ce îl poate ucide în orice moment

Radu Pop

Un tratament experimental, creat de medicii unui spital din Roma, poate fi salvarea micuțului Denis. Investigațiile, intervențiile chirurgicale, tratamentele ulterioare sunt gratuite, fiind acoperite de statul italian. Familia Nițu are însă nevoie de 17.000 de euro pentru cheltuielile de zi cu zi - chirie, transport, alimente, produse de igienă - pentru o perioadă încă nedefinită.

Totul a început în urmă cu doi ani și jumătate cu un banal roșu în gât. Câți bebeluși nu răcesc ori fac febră? Simptomele se agravau însă cu fiecare zi ce trecea, în ciuda tratamentelor obișnuite recomandate de medicul de familie. Elena și Nicu au ajuns cu cel mic la urgențe. După numeroase investigații medicale și multe nopți nedormite petrecute în spital a venit și diagnosticul: Sindromul Chédiak-Higashi.

Vorbim despre o boală rară și extrem de gravă ce îi afectează întregul sistem imunitar, făcându-l vulnerabil la infecții și complicații. Cu o medie de viață de doar doi ani pentru pacienții cu această afecțiune, părinții se confruntă cu un viitor sumbru. Cu inimile împovărate de teamă și incertitudine, ei au decis totuși să nu renunțe la luptă și au căutat soluții în străinătate.

„Am ales Italia pentru că este singura țară care a acceptat să încerce un experiment, un tratament abia descoperit a cărui eficiență nu a fost încă testată. Costurile se ridică la multe milioane de euro, din fericire nu plătim nimic, fiind un experiment. Dacă reușim să trecem prin toate etapele prezentate de medicii specialiști sunt șanse reale ca Denis să se vindece. El a depășit deja așteptările medicilor, cei mai mulți copii cu sindromul său nu trăiesc mai mult de doi ani. Fără tratament însă organele lui Denis se dezintegrează. Fără tratament, copilul meu poate muri oricând”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi Nicu, tatăl lui Denis.

În întunericul acestei călătorii, Asociația Salvează o inimă le-a întins o mână de ajutor. A demarat o campanie de strângere de fonduri și a achitat deja o mică parte din facturile familiei.

„Financiar ne descurcăm foarte greu. De multe ori noi mâncăm o dată pe zi, ca să facem economie. În momentul de față mai avem 400 euro toți banii”, ne-a mărturisit Nicu.

Din cauza stresului și a grijilor bărbatul a făcut un preinfarct în urmă cu câteva luni. Din fericire medicii au intervenit rapid, iar tânărul tătic se poate ocupa în continuare de băiețelul lui mult încercat de soartă.

„Trebuie să mă ocup de toate. Deseori mă simt copleșit iar asta s-a reflectat și în starea mea de sănătate. Trebuie să îmi ajut și soția, pentru că nu se poate descurca singură. Din cauza unui accident suferit în copilărie are semipareză. Nu e ușor cu atât de multe probleme medicale, financiare.”

„Cu generozitatea și compasiunea noastră, putem să fim alături de această familie în călătoria lor de durere și speranță. Pentru Denis și părinții săi, fiecare zi este o luptă, dar și o oportunitate de a sărbători viața și dragostea care îi leagă. Orice donație contează, orice formă de ajutor ia de pe umerii unor părinți greu încercați o parte din povară și le redă speranța.” - Vlad Plăcintă, președinte Asociația Salvează o inimă.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/denis-nitu/

Asociația "SALVEAZĂ O INIMĂ"

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Bancă: Banca Transilvania

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele DENIS NITU.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.