Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 90 de ani actorul William Shatner va zbura în spațiu cu racheta lui Bezos

The Guardian
William Shatner

Actorul William Shatner, în vîrstă de 90 de ani, interpretul căpitanului Kirk din serialul Star Trek, va zbura în spațiu, în luna octombrie, cu racheta companiei înființată de miliardarul Jeff Bezos, anunță Business Insider, relatează Mediafax.

Informațiile nu sunt confirmate, dar surse apropiate lui Shatner au declarat pentru publicația TMZ că zborul de 15 minute din octombrie va fi filmat pentru un documentar.

La 90 de ani, Shatner va fi cea mai în vârstă persoană care va fi lansată în spațiu. Zborul va fi al doilea pentru Blue Origin, după călătoria fondatorului Jeff Bezos din iulie.

În acea călătorie, Bezos a părăsit Pământul alături de fratele său Mark, de Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, și de adolescentul olandez Oliver Daemen. Grupul a admirat priveliști uimitoare de la o peste 100 de km deasupra Pământului, într-un zbor care a durat aproximativ 11 minute.

Shatner și-a exprimat anterior interesul de a călători în spațiu. Anul trecut, el a trimis pe Twitter o imagine photoshopată cu el însuși într-un costum spațial al NASA, întrebând dacă ar putea să se alăture zborului spațial comercial SpaceX Crew Dragon Demo-2 către Stația Spațială Internațională.

Apoi, în iulie, în timpul unui panel la San Diego Comic-Con, Shatner a spus "Există posibilitatea ca eu să zbor pentru un scurt moment și să mă întorc", o referire la programul Artemis al NASA, care își propune să transporte oameni pe Lună în 2024, potrivit Space.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.