Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La apropierea uraganului Harvey, guvernatorul din Texas a solicitat evacuarea locuinţelor din zonele joase

uragan

Guvernatorul statului american Texas i-a îndemnat, vineri, pe locuitorii care trăiesc în zonele joase să îşi părăsească imediat casele în condiţiile în care uraganul Harvey se îndreaptă către regiunile de uscat din sudul ţării, informează agenţia DPA. ''Este urgent ca oamenii care locuiesc în una dintre aceste zone joase să evacueze cât de repede pot'', a spus Greg Abbott.

El a menţionat că drumurile se aglomerează şi că oamenilor le va fi foarte dificil să plece vineri seara. ''Acum e timpul să plecaţi'', a atenţionat guvernatorul la Fox News. Abbott şi-a manifestat îngrijorarea că vor exista persoane sinistrate din cauza inundaţiilor, care vor rămâne fără alimente, electricitate şi apă.

El a menţionat că statul Texas este pregătit pentru furtuna de categoria 2, însă salvarea persoanelor va fi dificilă din cauza faptul că se aşteaptă ca Harvey să stagneze şi să provoace ploi torenţiale care vor persista timp de mai multe zile în regiunile din sud-estul statului Texas. Preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că că a discutat cu Abbott şi cu guvernatorul din Louisiana. El a menţionat că monitorizează îndeaproape evoluţia lucrurilor şi va oferi ajutor, în caz de necesitate. Furtuna Harvey s-a intensificat vineri dimineaţă şi s-ar putea transforma în cel mai puternic uragan care a lovit zona de ţărm a Statelor Unite în ultimii 12 ani, afectând zona Golfului Mexic, sediul industriei petroliere.

Harvey a fost ridicat la rang de furtună de categoria 2, cu rafale de vânt de până la 160 de kilometri pe oră, în timp ce se deplasa spre nord-vest, la 355 de kilometri de coasta oraşului Corpus Christi din Texas, a anunţat vineri Centrul Naţional pentru Uragane. Furtuna ar putea lovi zonele de uscat în a doua parte a zilei de vineri sau sâmbătă dimineaţa, cu rafale de vânt de până la 201 kilometri pe oră, valuri de până la 3,7 metri şi precipitaţii de 97 centimetri în anumite zone din Texas. Avertizări de inundaţii au fost emise pentru zona de nord a Mexicului şi Louisiana, conform Agerpres.

Mai multe persoane au fost evacuate, iar începutul anului şcolar a fost amânat în zonele situate de-a lungul coastei sudice a Texasului în care locuiesc 5,8 milioane de persoane în oraşe precum Corpus Christi sau Galveston. ''Sunt aşteptate inundaţii severe care pot pune în pericol viaţa locuitorilor din zona de coastă în urma precipitaţiilor masive şi a furtunii dezlănţuite'', potrivit Centrului pentru Uragane. Companiile energetice au evacuat muncitorii de pe platformele petroliere din zona Golfului Mexic şi au sistat joi activitatea de forare de pe uscat în sudul Texasului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.