Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La bordul unei nave a marinei italiene, revenită dintr-o misiune la Tripoli, au fost găsite 3600 de cartușe de țigări de contrabandă

www.sputniknews.com
navă de război Rusia

Cutii de ţigări de contrabandă au fost descoperite în această vară la bordul unei nave a marinei italiene la revenirea în ţară după mai multe luni de misiune la Tripoli contra traficului de migranţi, a confirmat miercuri seara marina, după dezvăluiri ale presei, relatează AFP preluată de Agerpres.

"Caprera" a petrecut trei luni şi jumătate în portul Tripoli pentru o misiune de asistenţă logistică a gărzii de coastă libiene însărcinate cu interceptarea şi salvarea ambarcaţiunilor cu migranţi.

Când nava a revenit la mijlocul lunii iulie la baza sa de la Brindisi, în sudul Italiei, comandantul a ordonat o inspecţie completă care a revelat prezenţa cutiilor cu ţigări străine, conform unui comunicat al marinei.

Potrivit site-ului emisiunii TV Le Iene, care dezvăluit cazul, este vorba de 72 de cutii conţinând un total de 3.600 cartuşe, adică peste 700 kg de ţigări de contrabandă.

Ţigările au fost puse sub sechestru iar o anchetă judiciară este în curs, la fel ca şi o procedură internă în vederea sancţionării potenţialilor vinovaţi.

Din vara anului 2017, o navă militară italiană staţionează în permanenţă în portul Tripoli pentru mentenanţa vedetelor folosite de garda de coastă libiană, dar şi pentru supravegherea traficului maritim graţie mijloacelor tehnice de care libienii nu dispun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.