Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La ce sancțiuni se expun românii plecați la muncă în afara țării. Care sunt noile reglementări

Wall-Street.ro
obligatiuni bani

Românii care muncesc în afara ţării riscă sancţiuni din partea autorităţii fiscale din România. Cei care nu au declarat că plătesc taxe şi impozite în străinătate pot fi amendaţi în ţară, potrivit unei ordonanțe publicate recent. Măsura, însă, nu a fost încă anunţată de autorităţile române, anunță știrileprotv.

Citește și: Încă o lovitură pentru Guvernul Tudose! Cine își exprimă mai nou îngrijorarea

De menționat că cei care au încă rezidenţă fiscală în România, dar muncesc în altă parte, riscă să plătească nu doar amenzi, ci şi taxe şi impozite, în ambele ţări.

Totul a plecat de la începutul anului trecut, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, cei care se mută în străinătate pentru o perioada mai mare de şase luni sunt obligaţi să declare la ANAF schimbarea rezidenţei fiscale. Şi trebuie să facă acest lucru cu 30 de zile înainte de a pleca.

Procedura este simplă: se completează un chestionar care stabileşte în ce stat se vor plăti taxe şi impozite. Chestionarul conţine însă şi întrebări referitoare la motivele plecării, ce se întâmplă cu familia şi dacă persoană respectivă mai obţine venituri aici.

Măsură a fost completată luna trecută de un articol surpriză: cei care care nu completează acest chestionar riscă amenzi între 50 şi 100 de lei.

Reprezentanții comunităților de români susțin că nu se prea știe de așa ceva, dar că prevederile sunt cel puțin ciudate.

În ultimii 10 ani, românii plecaţi în străinătate au trimis în ţară peste 55 de miliarde de euro, mai mult decât am primit de la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.