Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La cinci ani de la tragedia din Clubul Colectiv, Familia Regală aminteşte că a fost 'alături de familiile îndoliate şi de cei care luptau să trăiască'

MAE
Margareta

La cinci ani de la tragedia din Clubul Colectiv, Familia Regală aminteşte că, încă din primele momente ale cumplitului eveniment, s-a aflat ''alături de familiile îndoliate şi de cei care luptau să trăiască''.

"Astăzi, 30 octombrie 2020, se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Clubul Colectiv din Capitală. Familia Regală a fost încă din primele momente alături de familiile îndoliate şi de cei care luptau să trăiască", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României, potrivit AGERPRES.

Citește și: Ministerul Finanţelor a programat în luna noiembrie noi împrumuturi exorbitante

Potrivit sursei citate, "după producerea tragediei, Regele Mihai I a transmis un mesaj naţiunii române în care a afirmat: 'Întreaga societate, tineri şi vârstnici, avem nevoie să învăţăm din nou respectul pentru viaţă şi pentru cel de alături. Fiecare viaţă este fără preţ, iar compasiunea este puntea dintre sufletele noastre'".

"Duminică, 1 noiembrie 2015, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, au adus flori şi au pus lumânări, alături de zeci de mii de oameni, la locul tragediei provocate de incendiul din Capitală. Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, Majestatea Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, au revenit la locul tragediei. Familia Regală a aprins lumânări şi a adus flori în memoria victimelor. Majestatea Sa Margareta a dorit, în mod special, să depună o icoană personală la locul tragediei", se arată în postare.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Nu cred că a mai făcut cineva până acum în România un plan de o asemenea dimensiune și pregătit în amănunt’

La un an de la tragedie, în ziua de 30 octombrie 2016, MS Margareta, principele Radu şi principesa Maria au fost prezenţi în piaţa din faţa Clubului Colectiv, pentru a aduce un omagiu celor 64 de victime ale incendiului.

"Majestatea Sa Margareta şi Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, au dezvelit monumentul ridicat în piaţă în memoria celor 64 de oameni care au dispărut în tragedia de la Colectiv", mai precizează Casa Regală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.