Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La inițiativa ministrului Marcel Vela, câinii din gospodăria unde unul a fost ucis cu sapa au fost salvați

marcel vela caine adoptat

Desfăşurare impresionantă de forţe în judeţul Mureş, unde poliţiştii au intervenit pentru a salva mai mulţi câini de la o familie. În urmă cu câteva zile, un adolescent de 13 ani a omorât, în acea gospodărie, un căţel, cu sapa, iar acum o asociaţie pentru protecţia animalelor de la Bucureşti a mers pentru a verifica şi salva celelalte animale din curte. Iubitorii de animale au avut sprijin direct de la Ministerul de Interne, anunță observatornews.ro.

Un puști de 13 ani a omorăt cu sapa un cățeluș de doar câteva săptămâni pentru simplul motiv că a mâncat doi pui de găină din gospodărie. „Copilul s-a enervat că a zis că el mănâncă mămăligă goală și câinele să mânânce găini?”, a încercat să explice tatăl băiatului.

Mama minorului era și ea acasă, dar spune că nu a auzit nimic, deși gemetele cățelului chinuit se auzeau de la mare distanță. „Eram dincolo, făceam curățenie. Eu nu am auzit”, spune femeia.

Câinele ucis a fost aruncat pe post de mâncare celorlalți câini.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț oficial! Starea de alertă se prelungește! Se redeschid mall-urile, grădinițele private și piscinele .

Întreg satul știe de violențele care se petrec în familia respectivă, nu doar asupra animalelor, însă autoritățile locale nu au luat până acum nicio măsură.

Asociația Kola Kariola a mers spre localitatea Papiu Ilarian pentru a ridica și ceilalți căței ai familiei. Pentru ca totul să se desfășoare în siguranță, operațiunea a fost sprijinită direct de la Ministerul Afacerilor Interne.

„Ne bucurăm în primul rând de sprijinul Ministerului de Interne. Ceea ce vedeți aici se numește normalitate. Așa trebuie să funcționăm: autorități de stat, ONG-uri, mergem să salvăm animale”, a declarat Marius Chirică, Asociația Kola Kariola.

Deși se știa că în gospodărie mai sunt șapte câini, astăzi doar patru au fost găsiți. Cu toții erau neîngrijiți, astfel că au fost luați de acolo. Trei dintre cei patru câini vor ajunge într-un adăpost din Târgu Mureș, iar unul dintre ei, fratele celui ucis, va fi dus la București.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

Până acum nimeni nu a fost tras la răspundere pentru ce s-a întâmplat în gospodăria din Mureș. Procurorii au deschis doar un dosar penal care vizeaza fapta, nu persoana.

În urma acestui caz, chiar ministrul de Interne, Marcel Vela, a postat pe facebook o fotografie cu un cățel pe care a decis sa îl adopte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.