DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

La inițiativa unei parohii din județul Argeș, opt școli au oferit daruri de Crăciun românilor de peste Prut

basarabia romania

Opt școli și o parohie din județul Argeș au anunțat săptămâna trecută încheierea proiectului „Prietenia – Punte peste Prut”, prin care au fost oferite daruri de Crăciun pentru 400 de copii și vârstnici basarabeni, notează Basilica.ro.

Teodora Stoica, profesoară la Școala Gimnazială „Marin Preda” din Pitești, a inițiat acțiunea, implicând Parohia Turculești-Călinești, a cărei enoriașă este.

„A fost un proiect în care am crezut din inimă. Nu am vrea să spunem prea multe cuvinte, pentru a nu părea o laudă”, a declarat Părintele Paroh Cosmin Bologea.

„Darurile au fost pregătite de copii, iar pe lângă ei am venit noi și prietenii parohiei noastre cu încă două tone de daruri și alimente, plus drumul, care a fost suportat de noi.”

Proiectul a fost posibil și prin implicarea Casei Corpului Didactic și a Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Au ajutat la ambalarea darurilor elevi voluntari de la opt școli gimnaziale și licee din județ: Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Școala Gimnazială „Marin Preda”, Școala Gimnazială „Ion Pilat”, Școala Gimnazială „I.C. Lăzărescu”, Școala Gimnazială „Mircea Ghițulescu”, Școala Gimnazială „Matei Basarab”, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”, Liceul Tehnologic Nr. 1 Mărăcineni.

Darurile au ajuns la Grădinița „Peștișorul de aur”, la Școala Gimnazială „Vișegrad”, la azilul de bătrâni și la centrul de permanență din Calfa, Raionul Anenii Noi, situat în apropiere de Chișinău.

Emilia Oțelea, Roxana Dorobanțu și Marius Iorgulescu au însoțit darurile pe drumul lung și greu, urmându-și visul de a ajunge în Basarabia. S-au întors cu convingerea că împreună au scris o frumoasă pagină de istorie care consolidează prietenia dintre frații de același neam.

Profesoara Teodora Stoica este coordonatoarea proiectului prin care Parohia Turculești-Călinești oferă săptămânal meditații gratuite pentru copiii din comuna situată la 17 kilometri distanță de Pitești.

În primul an de pandemie, parohia le-a achiziționat tablete elevilor fără posibilități materiale și cu rezultate bune la școală.

Părintele Paroh Cosmin Bologea coordonează și lucrările la un centru social pentru bătrâni şi copii, care va avea şase camere, cabinet medical şi sală de curs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.