Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La întâlnirea cu vicepreședintele B'nai B'rith International, Viorica Dăncilă a subliniat rolul României în combaterea antisemitismului

Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu Daniel S. Mariaschin, director executiv şi vicepreşedinte executiv al B'nai B'rith International, pe agenda discuţiilor aflându-se şi rolul României în combaterea antisemitismului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

Întâlnirea a avut loc în contextul participării premierului român la conferinţa "Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protecţie a comunităţilor evreieşti din Europa - de la politici la acţiuni", eveniment la nivel înalt al preşedinţiei române a Consiliului UE, precizează un comunicat al Executivului.

Dăncilă a prezentat priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE pe tema combaterii antisemitismului şi a combaterii negării Holocaustului. "Oficialul român a exprimat satisfacţia faţă de activitatea organizaţiilor evreieşti americane în susţinerea valorilor democratice şi a salutat relaţia construită cu România", arată sursa citată.

În context, a fost reafirmat angajamentul României şi rolul activ asumat în combaterea fenomenului antisemitismului la nivel internaţional, prin dezvoltarea unor instrumente eficiente pentru combaterea şi prevenirea discriminării, discursului de ură şi infracţiunilor motivate de ură.

Premierul român şi interlocutorul său au exprimat îngrijorarea faţă de tendinţele publice de revalorizare a unor acţiuni şi poziţii xenofobe şi antisemite, care şi-au făcut apariţia în ultima perioadă în unele state europene, şi au exprimat poziţii de condamnare a acestora, se mai arată în comunicat.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat proiectele curente aflate în desfăşurare în România, cu accent pe deschiderea unui muzeu naţional de istorie a evreilor şi al Holocaustului din România.

Daniel S. Mariaschin este director executiv şi vicepreşedinte executiv al organizaţiei B'nai B'rith International. Din această calitate, coordonează toate programele şi activităţile desfăşurate pe plan mondial de către organizaţie. Şi-a dedicat întreaga activitate profesională organizaţiilor evreieşti şi promovării protecţiei drepturilor membrilor comunităţilor evreieşti în plan mondial şi cultivării unor bune relaţii cu Statul Israel.

B'nai B'rith International este o organizaţie a cărei misiune constă în promovarea drepturilor omului, promovarea Israelului, promovarea unităţii şi continuităţii evreilor, dar şi asigurarea accesului la locuinţe sigure şi accesibile pentru persoanele în vârstă cu venituri reduse şi educaţie diversificată. Din 1843, B'nai B'rith a jucat un rol vital în sprijinirea comunităţilor evreieşti din întreaga lume, cât şi a altor comunităţi aflate în situaţii de criză. Prezentă în ţări din întreaga lume, B'nai B'rith este Vocea Globală a Comunităţii Evreieşti.

Organizaţia B'nai B'rith International a fost înfiinţată în 1843, la New York, de 12 emigranţi evrei din Europa. Între timp, B'nai B'rith a devenit cea mai puternică organizaţie evreiască din lume, deţinând reprezentanţe în peste 58 de state şi fiind prezentă în mai multe organizaţii internaţionale, printre care ONU, UNESCO şi Consiliul Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.