Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La invitația europarlamentarului Claudia Țapardel - Orchestra Simfonică București a oferit un recital de excepție în premieră la Parlamentul European de la Br

facebook.com
Claudia Tapardel orchestra simfonica

Orchestra Simfonică București a concertat în premieră în Parlamentul European de la Bruxelles, la invitația europarlamentarului social- democrat Claudia Țapardel.

Pentru a marca Ziua Mondială a Turismului la nivel european, eurodeputatul Claudia Țapardel a organizat cea de-a treia ediție a unui eveniment care a devenit o tradiție în Parlamentul European. Anul acesta, ediția a avut o triplă semnificație având în vedere că celebrăm Anul European al Patrimoniul Cultural, dar și Centenarul României - 100 de ani de la Marea Unire, un eveniment de o însemnătate deosebită pentru țara noastră.

Mă bucur foarte mult că am avut ocazia de a promova România la nivel european. A fost o oportunitate extraordinară pentru mine de a reprezenta valorile artistice ale culturii românești prin intermediul Orchestrei Simfonice București, un veritabil ambasador cultural al țării noastre. Dincolo de însemnătatea pe care Orchestra Simfonică București o are pentru România, am certitudinea că talentul acestor artiști îi califică pentru a deveni ambasadori culturali ai întregii Europe. Din punctul meu de vedere cultura este acel domeniu care poate crea punți de legătură între cetățenii europeni, și de aceea am dorit să lansez ideea că România unește Europa prin intermediul culturii, convingerea mea fiind că fiecare țară poate să realizeze acest lucru, aducând astfel cetățenii europeni mai aproape unii de alții, prin intermediul artei, culturii, și a patrimoniului cultural în ansamblul său, a declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice București a fost organizat sub egida “Romania Unites Europe through Culture”, fiind dedicat susținerii turismului european, și cu precădere susținerii turismului românesc.

Încă de la începutul mandatului meu am militat pentru dezvoltarea industriei de turism și mi-am dorit ca prin activitatea mea din Parlamentul European să promovez România ca destinație turistică de top. Din punctul meu de vedere, evenimentul de anul acesta încununează cei patru ani de eforturi susținute de-a lungul mandatului meu, și mă bucur să observ că țara noastră devine în ochii europenilor o destinație turistică din ce în ce mai atrăgătoare. Mai mult decât atât, îmi doresc ca cetățenii europeni să descopere patrimoniul nostru cultural extrem de bogat și variat, a precizat eurodeputatul Claudia Țapardel.

În acest context, stakeholderii au prezentat distinșilor invitați și demnitari principalele obiective pe care le au în vedere pentru Carta Albă pentru Turism, prin aceasta transmițând un mesaj către viitori decidenți de la Bruxelles că este absolut necesar ca următoarea legislatură să pună pe lista de priorități industria turismului.

Într-un mod inedit, Orchestra Simfonică Bucureşti, invitatul special al evenimentului, a prezentat în program piese celebre ale repertoriului internațional, dar şi lucrări ale unor faimoși compozitori români. Cu această ocazie, „Balada” lui Ciprian Porumbescu a răsunat pentru prima dată chiar în sufletul Europei, în clădirea simbol a Uniunii Europene de la Bruxelles, în interpretarea talentatei violoniste Simina Croitoru.

Orchestra Simfonică Bucureşti, ambasadorul cultural al României, în cei 11 ani de istorie și activitate, are un traseu şi un palmares impresionat, reunind cei mai buni instrumentiști și muzicieni ai României.

Pentru mine, a fost o adevărată onoare să pot face posibil ca „vocea României” să fie auzită în inima Europei, și mă bucur că Orchestra Simfonică București a demonstrat la nivel european frumusețea și bogăția culturală a României, a declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.