Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La loc comanda în cazul bombardamentelor Rusiei din Iran: Teheranul dă cărțile pe față

armata rusia

Bombardierele ruse vor putea continua să folosească baza aeriană din provincia iraniană Hamadan pentru a lansa lovituri aeriene în Siria, a declarat marţi preşedintele parlamentului iranian, după ce Teheranul a anunţat o oprire temporară a utilizării bazei de către Rusia, relatează Reuters.

'Zborurile avioanelor ruse de la Hamadan nu au fost oprite', a afirmat Ali Larijani, citat de mai multe agenţii de ştiri iraniene.

Citește și: Două femei s-au certat timp de 8 ore și au murit de epuizare / FOTO

Oficialul iranian a subliniat că baza este doar un punct de alimentare pentru avioanele ruse în cadrul colaborării celor două ţări în lupta împotriva terorismului.

Constituţia Iranului nu permite ca puterile străine să folosească baze militare iraniene. Utilizarea de către Rusia a bazei aeriene de la Hamadan săptămâna trecută a fost prima dată în peste 70 de ani când Iranul a făcut o astfel de concesie.

Citește și: STUDIU Donald Trump si Hillary Clinton au profil de… psihopat

Luni, Ministerul de Externe iranian a anunţat că autorităţile de la Teheran nu mai permit avioanelor ruse să folosească respectiva bază după ce ministrul apărării iranian Hossein Dehghan a criticat dur Moscova pentru că a dezvăluit folosirea bazei din Iran pentru lansarea unor atacuri în Siria, unde Moscova ajută regimul sirian în războiul acestuia împotriva jihadiştilor şi rebelilor.

"Fireşte, ruşii vor să arate că ei sunt o superputere şi o ţară influentă şi că sunt implicaţi activ în problemele de securitate în regiune şi în lume", a declarat ministrul apărării iranian, Hossein Dehghan, într-un interviu la televiziunea iraniană Channel 2, difuzat duminică seara, informează agerpres.ro.

Citește și: Lângă Palatul Parlamentului se montează un tobogan acvatic lung de 330 de metri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.