Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Ministerul Transporturilor s-au semnat noi contracte, pentru trei loturi de autostradă

telegrafonline.ro
Ministerul Transporturilor

Noi contracte, pentru trei loturi de autostradă, s-au semnat, cu puţin timp în urmă, la Ministerul Transporturilor. Acestea vor lungi reţeaua de drumuri rapide cu încă 60 de kilometri.

Au fost semnate contracte pentru primele două loturi ale Autostrăzii A13 - Sibiu Făgăraș. Constructorul este o firmă din Turcia, același antreprenor care are contracte semnate și pe loturile trei și patru. Durata de proiectare și de execuție este de 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

S-a semnat și contractul pentru un lot de 26 de kilometri din Autostrada Transilvania - Suplacu de Barcău – Chiribiș, 26 de kilometri cu doi ani pentru proiectare și execuție. Acest lot se conectează cu segmentul dintre Suplacu de Barcău și Nușfalău de pe Autostrada Transilvania, deschis în septembrie. Și o ultimă informație: în urmă cu puțin timp, la conferința de presă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că se negociază și astăzi cu sindicatul de la CFR Infrastructură, sindicat care a anunțat grevă generală la calea ferată pentru luni, 27 noiembrie, cu oprirea trenurilor.

Ministrul Grindeanu a spus că Executivul va promova săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, un memorandum prin care compania CFR Infrastructură să fie din nou exceptată de la Legea 296/2023, legea care prevede reduceri în sistemul bugetar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.