Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Moscova, forțele de securitate ruse au intrat cu forţa în apartamentul unui diplomat din Kîrgîzstan

themoscowtimes.com
FSB Rusia

La Moscova, forțele de securitate ruse au intrat cu forţa în apartamentul unui diplomat din Kîrgîzstan, justificându-şi acţiunea prin necesitatea de a-i verifica documentele despre migrație.

Consulul Ambasadei Rusiei din Kîrgîzstan, Andrei Buriev, a fost convocat la sediul Ministerului kîrgîz al Afacerilor Externe. În cadrul întâlnirii cu consulul Ambasadei Rusiei din Kîrgîzstan, Andrei Buriev, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe din Kîrgîztan și-au exprimat îngrijorarea cu privire la acțiunile forțelor de securitate ruse comise împotriva familiei unui consilier de la ambasada țării sale la Moscova - a anunţat Ministerul Afacerilor Externe al Kîrgîzstanului, pe site-ul instituţiei.

Ministerul a mai anunţat că poliția din Moscova, a spart uşa de la apartamentul familiei unui consilier al Ambasadei Kîrgîzstanului de la Moscova, a încălcat prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961. De asemenea, reprezentanții ministerului au subliniat că acțiunile forțelor ruse de securitate sunt 'inacceptabile și necesită o anchetă detaliată', precum și demararea unei anchete penale şi tragerea la răspundere a acelor care se fac vinovaţi.

Pe 11 aprilie, canalul anonim de Telegram al VCK-OGPU a anunţat că forțele de securitate ruse au pătruns în apartamentul lui Manas Joldoşbekov, consilier la Ambasada Kîrgîzstanului de la Moscova. Această informație a fost confirmată și de reprezentantul Parlamentului Kîrgîzstanului, Dastan Bekeşev.

Potrivit VCK-OGPU, forțele ruse de securitate au spart butucul de la ușă și au intrat cu forţa în apartamentul lui Joldoşbekov, cerând 'într-o manieră agresivă' de la Joldoşbekov și de la rudele sale documentele privind înregistrarea în evidenţă la Serviciul Federal pentru Migrație, în pofida prezentării legitimaţiilor diplomatice.

Potrivit canalului de Telegram, soția diplomatului s-a ales cu 'vătămari corporale', iar copiii 'au suferit traume psihice'. Potrivit lui Bekeşev, nimeni din familia lui Joldoşbekov nu a fost rănit.

'Dacă le fac aşa ceva angajaților ambasadei, atunci nici nu îmi pot imagina ce le fac cetățenilor de rând, care nu au imunitate', a subliniat el.
Președintele Kîrgîzstanului a semnat o lege privind activitatea ONG-urilor 'agenți străini', a anunţat Sadîr Japarov, pe pagina sa de Facebook. El susține că cetățenii din Kîrgîzstan nu vor fi urmăriți penal pentru colaborare cu persoanele recunoscute drept 'agenţi străini' în țară. Japarov a mai spus că legea nu este îndreptată împotriva ONG-urilor.

'Organizațiile neguvernamentale care lucrează în țara noastră de 30 de ani nu au fost înregistrate nicăieri. Nu au raportat nimănui. '...' De acum înainte, ei, ca toți ceilalți, vor fi înregistrați de Ministerul kîrgîz al Justiției. Se vor deschide conturi bancare. Acum vor începe să lucreze în mod transparent. Nu va mai exista așa-zisul 'pășunat de măgari'', a declarat președintele Kârgâzstanului.

La rândul lor, jurnaliștii de la publicația Kloop scriu că legea 'reprezentanților străini' din Kîrgîzstan este similară cu legea rusească privind 'agenți străini'. Aceștia notează că persoanele recunoscute drept 'reprezentanți străini' vor fi supuse unor inspecții neprogramate și vor trebui, de asemenea, să depună rapoarte suplimentare la Ministerul kîrgîz al Justiției. În plus, 'reprezentanții străini', precum şi 'agenții străini' ruși, vor trebui să-și marcheze materialele cu semne care indică finanțarea străină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.