Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La nivel naţional, sunt 1024 de paturi ATI avizate dedicate pacienţilor Covid- 19, din care mai sunt libere 175

Primaria Sectorului 4
UPU Bagdasar Arseni spital unitate de primiri urgente

Numărul paturilor ATI avizate de DSP şi dedicate pacienţilor COVID-19 era duminică, la nivel naţional, 1.024, 184 dintre acestea fiind în Bucureşti, relevă date transmise luni de Grupul de Comunicare Strategică, din care rezultă ca la nivelul ţării mai sunt disponibile 175 de paturi, din care 51 în Capitală, potrivit Nwes.ro.

”La data de 19 septembrie 2021, la nivel naţional erau 1024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienţilor Covid- 19. Dintre acestea, 849 erau ocupate cu pacienţi. 18 dintre pacienţii de la ATI sunt minori. La nivelul municipiului Bucureşti, la data menţionată, regăsim 184 paturi ATI avizate DSP”, a transmis Grupul deComunicare Strategică.
Din totalul de 184 de paturi ATI din Bucureşti avizate de DSP, erau ocupate 133.
”Facem precizarea totuşi, ca parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2(obstetrică-ginecologie etc.)”, transmit autorităţile.
De asemenea, situaţia privind numărul de paturi disponibile este în dinamică şi variază în funcţie de numărul de pacienţi internaţi la ATI şi de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi şi detaşarea personalului medical necesar. 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.