Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești, tinerii au învățat cum ia naștere o pădure

facebook.com
împădurire, puieți

2.000 de puieți de molid, paltin, frasin și fag au fost plantați de tinerii voluntari, vineri, la Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești.

Acțiunea de împădurire a fost organizată de Sectorul Agro-silvic bisericesc, în colaborare cu Sectorul Misiune, Departamentul Activități Tineret, Tabere, Proiecte Școli și Parohii în cadrul evenimentului „Luna pădurii”, care debutează anual la 15 martie și se încheie la 15 aprilie, potrivit basilica.ro.

La acțiune au participat mai mulți tineri voluntari, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni. Ei au avut ocazia să participe alături de specialiștii silvici la plantarea unei noi păduri, înțelegând astfel cum ia naștere o pădure, notează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Acțiunea de împădurire a avut loc la Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești, cantonul silvic Igoaia, UP I Ilișești, u.a. 95H, pe o suprafață de 5.000 mp.

Campania are menirea de a conștientiza în rândul tinerilor rolul pe care pădurea îl are prin funcțiile sale economice, ecologice și sociale.

De asemenea, sunt promovate acțiunile de voluntariat prin implicarea tinerilor, a asociațiilor, a mediului economic, precum și a specialiștilor silvici pentru ca prin astfel de campanii toți cei implicați să poată participa activ la regenerarea suprafețelor de pădure prin împădurire.

Structurile silvice din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților administrează 16.200 ha de pădure, aflate în proprietatea unităților de cult. În anul 2021 specialiștii silvici din cadrul Ocolului Silvic Bisericesc Ilișești vor realiza lucrări de împădurire și completare a regenerărilor pe o suprafață de 10 ha de teren, plantând 36.000 de puieți din care 26.600 puieți de molid, 5.200 de puieți din speciile paltin, frasin, fag și 4.200 de puieți de larice.

Acțiunile de plantare în care sunt implicați voluntari vor continua în perioada următoare și la Ocolul Silvic Silva-Bucovina, care administrează suprafețe de pădure aflate în proprietatea unităților de cult din cadrul protopopiatelor Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.