Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La patru ani de la ieșirea din închisoare, a revenit în PNL - Fostul primar Mircia Muntean, la masă cu șefii liberalilor

Facebook
mircia muntean pnl

Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva, s-a reîntors luni în PNL. Fostul edil a executat o pedeapsă cu închisoarea, după ce a fost condamnat în aprilie 2017.

„Fost președinte al filialei noastre și om politic cu o amprentă mare asupra dezvoltării municipiului Deva și a întregului județ, Mircia Muntean a revenit acasă, în partidul care i-a marcat cariera politică. În prezența președintelui Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă, a prim-vicepreședintelui Gheorghe Flutur și a secretarului general Lucian Bode, domnul Muntean a semnat adeziunea si s-a alăturat echipei noastre, cu scopul de a câștiga toate cele patru rânduri de alegeri, în 2024. Prin noi înșine!”, a scris președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, pe Facebook.

Mircia Muntean a intrat în PNL în ianuarie 1990. A fost membru al acestei formațiuni politice până în luna mai 2010, când a fost exclus din PNL, după ce, în prealabil primise o suspendare pe 6 luni. A intrat apoi în UNPR, în iunie 2011, pentru ca în vara anului 2012 să semneze o adeziune la PDL, în 2014 s-a înscris în PSD, iar în martie 2016 în PSRo. În primăvara anului 2020 a intrat în PUsl, iar în 2021 în PER.

În perioada în care era deputat PSD, Mircia Muntean a provocat un accident rutier în Deva, în timp ce conducerea în stare de ebrietate. Ulterior, acesta a încercat să se ascundă în boscheți

Mircia Muntean a fost primar al Devei în legislaturile: 1996 – 2000, 2000 – 2004, 2004 – 2008 – din partea PNL, a câștigat în 2008 tot din partea PNL, dar a părăsit organizația în 2011. În 2012, după ce a pierdut cursa pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara, a candidat pentru un post de deputat din partea PDL.

Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare, pedeapsă rezultată din două dosare penale. Astfel, în anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut ca obiect un schimb de terenuri. Ulterior, Mircia Muntean a mai fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare în anul 2017 pentru că a condus un autoturism în stare de ebrietate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a municipiului Deva. ÎCCJ a contopit cele două pedepse şi a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar.

Mircia Muntean a fost închis în Penitenciarul Deva şi a muncit la biblioteca închisorii.  Potrivit stiriletransilvaniei.ro, el a fost ieșit din închisoare înainte de termen în 2019, după ce Judecătoria Deva i-a aprobat o cerere de eliberare condiţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.