Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La piață mergi ca la mall! Cât a ajuns să coste ceapa, considerată 'leguma săracului'

exquis.ro
ceapa

La piață mergi ca la mall! Cât a ajuns să coste ceapa, considerată 'leguma săracului'

Legumele românești au ajuns să coste o avere în piețe. Un kilogram de ceapă românească se vinde la un preț uriaș, ajungând astfel să se transforme din „leguma săracului” într-o adevărată delicatesă.

Nu doar în supermarketuri au crescut prețurile, ci și pe tarabeșe din piețe. Odată cu creșterea temeraturilor, legumele românești au fost gata pentru a fi puse la vânzare. Clienții nu se îngrămădesc să le cumpe și asta din cauza prețurilor mai mari ca în anii trecuți. Cei care merg printre tarabele piețelor se uită și după cât de mult costă un anume produs, apoi compară cu prețurile din magazine. Puțini români își mai permit să își umple sacoșa cu fructe și legume bio, care au ajuns să coste o avere.

Ceapa românească a ajuns să se vândă la prețul record de 7 lei/kg. Pentru că înainte avea un preț mult mai mic, acesteia i se mai spunea și „leguma săracului”. Ceapa nu lipsește niciodată din bucătăriile gospodinelor, fiind folosită în majoritatea preparatelor românești, dar chiar și așa nu mulți se încumetă să o cumpere cu 7 lei pe un kilogram, când la supermarket se găsește mult mai ieftină, dar de import.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor România trage un semnal de alarmă în legătură cu prețurile la legumele românești

„Speculă în piețele agroalimentare! Roșii românești la 40 lei/kg!!! Ceapa la 7 lei/kg!!! Morcov la 7 lei/kg! Cartofi noi la 15 lei/kg! Ceapa și morcovul sunt cumpărate de speculanți din marile lanțuri de magazine și revândute în piețele agroalimentare! Îi reamintim domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și domnului Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței că aceste legume fac parte din Anexa Ordonanţei de Urgență nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare.

Consiliul Concurenței și ANAF sunt instituțiile statului responsabile de aplicarea acestei legi! Această ordonanță de urgență se aplică până la data de 31 decembrie 2024!”, se arată în postarea făcută de reprezentanții de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor România, potrivit romaniatv.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.