Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La scurt timp după atacul Rusiei asupra Marii Britanii, în Marea Neagră, Germania își cumpără avioane de patrulare maritimă

boeing p8 A

Germania va cumpăra cinci avioane de patrulare maritimă Boeing P-8A, pentru circa 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui anunţ al Ministerului german al Apărării, transmite Reuters.

În urma aprobării din partea comisiei pentru buget a Parlamentului, contractul poate fi acum semnat, a anunţat instituţia, în urma unei vizite a ministrului Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer în Statele Unite, informează News.ro.

”Această, în valoare de aproximativ 1,1 miliarde de euro, serveşte nevoii urgente de a menţine o capabilitate pentru recunoaşterea maritimă cu rază lungă de acţiune şi vânătoarea de submarine”, a arătat ministerul.

Kramp-Karrenbauer a spus că este opimistă că Boeing va putea să livreze rapid avioanele, în pofida dificultăţilor întâmpinate în alte programe de apărare, în special că nu este implicată o nouă dezvoltare pentru avionul P-8A.

Avioanele vor oferi o înlocuire interimară pentru flota îmbătrânită de avioane Lockheed P-3C Orion.

Kramp-Karrenbauer a mai afirmat că Germania rămâne dedicată dezvoltării unui înlocuitor pe termen lung al avionului Lockheed P-3C Orion, în colaborare cu Franţa, în cadrul programului Maritime Airborne Warfare System (MAWS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.