Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Spitalul Sfântul Sava se fac internări pentru îngrijiri oncologice, paliative și pentru recuperare medicală în orice stadiu al bolii

Spitalul Sfântul Sava
recuperare medicala

Spitalul Sfântul Sava este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și, de curând, o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare. Fiind un spital ridicat de la zero, condițiile de internare sunt la standarde ridicate, asemănătoare unui hotel de 4*, nicidecum unui spital obișnuit.

De la începutul pandemiei, Spitalul Sfântul Sava nu a înregistrat niciun caz infectat cu SARS CoV -2.

Împărțirea pacienților în COVID și non COVID a devenit un fel de stabilire a importanței bolilor în sistemul public de sănătate. În realitate, fiecare pacient trebuie tratat cu aceeași atenție în spitale, indiferent de patologie sau de vârstă, iar la Spitalul Sfântul Sava acesta este obiectivul definitoriu.

Din nefericire, în ultimii doi ani de pandemie, numărul pacienților care nu mai au acces la spitalizare este în creștere, la fel și numărul celor care, fie din teama de a nu se infecta cu virusul SARS-CoV 2, fie din cauza imposibilității reale de a fi primiți în spitale. Bolnavi care suferă de patologii cronice rămân acasă, își agravează, astfel, starea de sănătate.

Pacienți oncologici sau cu alte afecțiuni grave, cei care au suferit accidente vascular-cerebrale ori victime ale accidentelor de circulație ori de muncă, și care au nevoie de monitorizare și îngrijire permanentă sunt cumva abandonați de sistemul medical public, care nu face față numărului mare de bolnavi COVID.

Or, recuperarea medicală după accidente este esențială pentru refacerea mobilității pacienților, chiar dacă nu întotdeauna în totalitate, dar măcar pentru un grad suficient de independență.

content-image

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi. Echipa medicală este numeroasă, fiind formată din 8 medici de diferite specialități, 50 de asistenți medicali și 48 de infirmiere, care reușesc să acorde atenție specială fiecărui pacient. De altfel, conceptul Spitalului Sfântul Sava este de a îngriji pacienții cu aceeași atenție cu care fiecare angajat și-ar îngriji membrii propriei familii.

content-image

Spitalul Sfântul Sava acordă servicii de recuperare medicală neurologică, după AVC, postoperatorie, ortopedică, post COVID etc. cu internare, în cele mai bune condiții. Cei 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, masaj terapeutic, lucrează cu pacienții din prima zi de internare, fără pauze în weekend sau în sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://relansare.spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.