Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Suceava s-a lansat un proiect transfrontalier finanţat prin POC România-Ucraina 2014-2020, care are în vedere colaborarea pompierilor români și ucraineni

g4media.ro
incendiu pompieri Fântânele, Prahova

La Suceava s-a lansat, joi, un proiect transfrontalier finanţat prin POC România- Ucraina 2014-2020, în valoare de peste 7 milioane de euro, care are în vedere colaborarea şi instruirea comună a forţelor de pompieri români împreună cu omologii din Ucraina, dar şi realizarea unui poligon de antrenament şi o platformă de aterizare.

În cadrul conferinţei de deschidere a proiectului, în prezenţa şefilor de structuri de situaţii de urgenţă din România şi din regiunile ucrainene Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk, a intervenit, prin sistem video, secretarul de stat Raed Arafat care a salutat cooperarea structurilor din cele două ţări despre care a spus că ''a produs deja rezultate" şi că speră să se intensifice pe viitor, scrie Agerpres.ro.

Proiectul respectiv este intitulat "Îmbunătăţirea nivelului de siguranţă şi securitate a populaţiei în zona transfrontalieră prin intensificarea acţiunilor comune de instruire şi cooperare în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă".

Este finanţat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, prioritatea 4.2. - "Sprijin pentru activităţi comune în vederea prevenirii dezastrelor naturale şi antropice, precum şi acţiuni comune în timpul situaţiilor de urgenţă", în care IGSU deţine calitatea de lider de proiect.

Proiectul urmăreşte creşterea eficienţei intervenţiei serviciilor de urgenţă în zona transfrontalieră prin dezvoltarea infrastructurilor comune de instruire şi prin modernizarea dispeceratului din Ucraina.

Totodată, are în vedere dezvoltarea unui cadru operaţional transfrontalier comun pentru situaţii de urgenţă (inclusiv intervenţii în zonele montane), prin desfăşurarea de sesiuni comune de instruire şi exerciţii de cooperare şi prin elaborarea unui plan comun de cooperare, dar şi creşterea capacităţii operaţionale comune a tuturor partenerilor prin achiziţionarea de vehicule speciale, mijloace tehnice şi echipamente.

La finalul proiectului, ce se estimează a fi în decembrie 2022, în oraşul sucevean Siret va funcţiona un poligon de antrenament comun, dar şi o platformă de aterizare, un centru de comandă modernizat în regiunea Cernăuţi şi un dispecerat reabilitat la Ivano-Frankivsk.

Planul mai cuprinde creşterea capacităţii de intervenţie comună, echipamente de intervenţie noi, un set comun de proceduri pentru situaţiile de urgenţă, personal antrenat în comun în situaţii de urgenţă etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.