Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La trei ani după scandalul Panama Papers cele 22 de ţări vizate de dezvăluiri au de recuperat 1,2 miliarde de dolari

www.themoscowtimes.com
panama papers

La trei ani după scandalul Panama Papers, cele 22 de ţări vizate de dezvăluirile privind evaziuni fiscale au recuperat 1,2 miliarde de dolari, potrivit consorţiului internaţional de jurnalişti de investigaţie (ICIJ) care a efectuat ancheta potrivit Agerpres.

Rezultatele citate miercuri de AFP arată că autorităţile fiscale au recuperat de la autorii fraudelor 252 de milioane de dolari în Regatul Unit, 183 de milioane de dolari în Germania, 136 de milioane în Franţa, 96 de milioane în Australia etc., iar totalul de 1,2 miliarde ar putea să mai crească.

ICIJ arată, cu ocazia bilanţului, că "Panama Papers nu doar că a permis guvernelor să găsească fonduri ascunse (...) ci şi, pe termen lung, să se modifice comportamentul şi atitudinea cetăţenilor".

Dezvăluirile presei internaţionale privind sistemul de evaziune fiscală orchestrat de cabinetul de avocatură Mossack Fonseca din Panama dau încă de lucru justiţiei din mai multe ţări, consemnează AFP.

Cotidianul german Süddeutsche Zeitung a publicat primul rezultatele anchetei, dar la investigaţii au participat circa 100 de ziare, care au expus averi ascunse în paradisuri fiscale de aproximativ 140 de politicieni, vedete de fotbal şi miliardari, provocând o undă de şoc în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.