Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La un an și JUMĂTATE de la izbucnirea pandemiei, cu MII de morți raportați retroactiv, Comisia Europeană DONEAZĂ României roboți de dezinfecție

static.lsm.lv
medic spital

Șapte spitale din România au primit roboți, donați de Comisia Europeană, pentru a dezinfecta camerele pacienților, sprijinind, astfel, reducerea și stoparea răspândirii infecției cu coronavirus. Robotul poate fi folosit de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile.

Potrivit unui comunicat transmis luni de reprezentanța Comisiei Europene în România, spitale din București, Constanța și Oradea beneficiază de capacitatea acestor roboți de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Ministrul Sănătății REACȚIONEAZĂ la protestul medicilor din Cluj privind desființarea Institutului de Urologie

Roboții utilizează lumina ultravioletă. O singură încărcare a unei unități permite dezinfectarea a peste 18 camere.

Robotul cu nr. 100, din cei 200 achiziționați de Comisia Europeană, este utilizat pentru dezinfecție la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București.

Roboții de dezinfecție au ajuns sau vor ajunge în curând în 22 de alte state membre UE.

Obiectivul este de a asigura un mediu steril în spitale fără a expune personalul la riscuri nenecesare. Deoarece este vorba de un proces fizic și nu unul ce folosește dezinfectanți chimici, acesta este mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, având în vedere că acesta nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive, potrivit sursei citate.

Personalul de curățenie poate opera robotul de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, iar operațiunea poate fi inițiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât nici un lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului.

Roboții sunt furnizați de compania daneză UVD Robots, care a câștigat o procedură de achiziții publice în regim de urgență. Ei fac parte din efortul Comisiei Europene de a pune la dispoziția statelor membre echipamente utile și necesare în gestionarea pandemiei.

12 milioane de euro sunt disponibile, în total, prin intermediul Instrumentului de sprijin de urgență, pentru achiziționarea a peste 200 de roboți.

Și alte spitale din România, care tratează pacienți cu COVID-19, care sunt interesate, pot să se înscrie pe site-ul https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/disinfection_robots pentru a primi roboți de dezinfecție, stocul fiind limitat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.