Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La un pas de o confruntare directă: Taiwanul a ridicat avioanele de vânătoare pentru a intercepta zeci de aeronave militare chineze

mirage 2000

Taiwanul a trimis avioane de vânătoare pentru interceptarea a zeci de aeronave militare chineze care s-au apropiat de spaţiul aerian taiwanez, în contextul în care armata chineză continuă exerciţiile lansate după vizita efectuată la Taipei de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Cel puţin 68 de avioane militare chineze efectuează operaţiuni în apropierea spaţiului aerian taiwanez, iar 49 au depăşit, vineri seară, linia mediană din Strâmtoarea Taiwan, intrând neautorizat în zona taiwaneză de identificare aeriană.

Ca reacţie, Ministerul Apărării de la Taipei a anunţat că a trimis avioane de vânătoare pentru avertizarea şi interceptarea aeronavelor chineze, conform publicaţiei United Daily News (UDN), citate de Mediafax.

Armata chineză a lansat, joi dimineaţă, cele mai ample manevre aeriene şi maritime, în diverse zone din jurul Taiwanului. China a condamnat vehement vizita în Taiwan a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, pe care o consideră o încălcare a suveranităţii chineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.