Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laboratoarele PSD pregătesc distrugerea lui Klaus Iohannis (surse)

Surse din PSD spun ca in cele doua saptamani pana la finala prezidentiala se va incerca o batalie pe doua fronturi: un mesaj al lui Victor Ponta pentru Transilvania si ridicarea electorala a Regatului. Potrivit surselor citate, varianta a doua are sanse mai mari de succes. PSD mai poate sa stoarca voturi in Moldova, Muntenia, Oltenia si sursele citate au declarat pentru stiripesurse.ro ca aici se va juca, de fapt, finala prezidentiala.

Potrivit surselor citate, tot invingatorii trebuie sa faca rost de voturi suplimentare in PSD. In ceea ce priveste judetele din Ardeal, surse din partid spun ca ar fi foarte bine daca ar reusi macar sa pastreze voturile pe care le-au adus in primul tur.

Redistribuirea voturilor face parte din strategia pusa la cale de echipa lui Liviu Dragnea. Surse din partid au declarat pentru stiripesurse.ro ca inca de luni deja s-au facut calcule amanuntite la nivel de sectii de votare pentru a se vedea care sunt voturile pe care PSD trebuie sa la vaneze concret si organizatorii PSD au primit ordin de la Liviu Dragnea sa se axeze pe acest segment cu mare atentie. In schema au fost bagati si primarii, care au primit cu titlu obligatoriu sarcina sa mearga din poarta in poarta.

De asemenea, in marile centre urbane si universitare, PSD-istii trebuie sa limiteze pe cat posibil voturile pe liste suplimentare care merg la Klaus Iohannis.

Una din strategiile PSD se refera la Ardeal. Echipa de campanie a pus la punct diverse tactici si mesaje pentru Victor Ponta. Surse din partid spun ca Ponta va merge intr-un turneu in Ardeal cu ideea de Reconciliere istorica vs Ideea de segregare pe care ar promova-o Klaus Iohannis.

Neutralizarea lui Klaus Iohannis se va face prin doua masuri: reducerea credibilitatii lui Klaus Iohannis in fata electoratului de dreapta si apropierea lui Victor Ponta de electoratul liberal ostil PSD.

Pasii catre aceasta strategie au fost in mare masura realizati: promovarea unui liberal (Calin Popescu Tariceanu) ca prima varianta de Premier in 2015, cooptarea ‘adevaratilor liberali’ (PLR) la guvernare, promisiunile electorale pentru mediul de afaceri: cota unica nu se modifica, scade TVA, reducerea CAS.

Surse din PSD spun ca pe acest palier mai ramane un singur lucru de facut: rostogolirea acestor lucruri in mass-media, catre opinia publica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.