Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laboratorul american Eli Lilly reduce preţul insulinei cu 70%

diabet

Grupul farmaceutic american Eli Lilly a anunţat miercuri că va reduce preţurile cu 70% "pentru insulinele cel mai frecvent prescrise" şi va limita la 35 de dolari pe lună suma care trebuie plătită pentru medicamente de care depind milioane de americani afectaţi de diabet, relatează AFP.

"Lilly ia aceste măsuri pentru a facilita accesul la insulinele Lilly şi pentru a-i ajuta pe americanii care pot avea dificultăţi într-un sistem de sănătate complex care îi poate împiedica să obţină insulină la un preţ rezonabil", se arată al într-un comunicat grupului cu sediul în Indianapolis, în centrul Statelor Unite.

Această reducere cu 70% la preţului dozelor de insuline cele mai vândute, Humalog şi Humulin, va intra în vigoare din trimestrul al patrulea al anului 2023. În acelaşi timp, Eli Lilly va reduce preţul insulinei sale generice Insulin Lispro la 25 de dolari pe flacon de la 1 mai, potrivit Agerpres.

Grupul va limita, de asemenea, la 35 de dolari pe lună suma maximă pe care pacienţii asiguraţi care îşi consumă insulinele vor trebui să o plătească, în conformitate cu propunerile guvernului SUA. Cei fără asigurare se vor putea abona la un program special pentru a-şi primi tratamentul contra sumei de 35 de dolari pe lună.

Preţul insulinei în Statele Unite, care a crescut semnificativ în ultimii ani, este criticat frecvent pentru nivelul său prohibitiv. Producătorii de medicamente susţin în mod constant că acordă simultan reduceri din ce în ce mai mari asiguratorilor. Dar creşterea preţurilor i-a afectat puternic pe diabeticii fără asigurare sau pe cei care trebuie să plătească o factură mare din propriile venituri.

Legea care vizează combaterea inflaţiei adoptată în vara anului 2022 a inclus printre măsurile sale un plafon stabilit la 35 de dolari pe lună pentru anumiţi pacienţi de la Medicare, asigurarea publică de sănătate rezervată vârstnicilor din Statele Unite.

Preşedintele american Joe Biden a pledat în cursul discursului său privind starea Uniunii, la începutul lunii februarie, pentru extinderea acestui plafon pentru toţi diabeticii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.