Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laboratorul spațial al Chinei s-a prăbușit pe Pământ! Dezintegrarea a oferit un spectacol 'splendid' / VIDEO

breaking news

Staţia spaţială chineză Tiangong-1 a reintrat în atmosfera terestră luni, în jurul orei 00,15 GMT, deasupra părţii centrale a Pacificului de Sud, a anunţat CMSEO, Biroul chinez însărcinat cu coordonarea zborurilor spaţiale cu echipaje umane la bord, transmit AFP şi EFE, citate de agerpres.ro

Modulul spaţial dezafectat, în greutate de circa opt tone, în zbor necontrolat din 2016, a revenit în atmosferă un pic mai curând decât se preconiza: CMSEO anunţase mai înainte că reîntoarcerea pe Pământ va avea loc în jurul orei 00,42 GMT, ceea ce l-ar fi plasat deasupra Atlanticului de Sud. 

Marea parte a staţiei a fost distrusă în timpul fazei de reintrare în atmosferă, a precizat CMSEO.

Carmen Dan 'a sunat adunarea': Zeci de mii de poliţişti, pompieri şi jandarmi acţionează în teren


"Oamenii nu au niciun motiv să se îngrijoreze", a asigurat acelaşi organism săptămâna aceasta. Acest tip de staţie spaţială "nu se prăbuşeşte pe Terra în mod violent ca în filmele ştiinţifico-fantastice", a explicat reprezentantul instituţiei chineze. 

Laboratorul spaţial chinez a fost plasat pe orbită în septembrie 2011. Tiangong-1 ar fi trebuit să efectueze o intrare controlată în atmosfera terestră, însă a încetat să funcţioneze în martie 2016, generând îngrijorări legate de "prăbuşirea" sa pe Terra. 

Totuşi, riscul pentru ca o persoană să fie lovită de un fragment mai mare de 200 de grame desprins din staţia chineză este de 1 la 700 de milioane, potrivit CMSEO.

Avea în jur de 10 metri lungime, o greutate de opt tone şi fusese lansat în 2011 pentru a găzdui experimente pe orbită. Numele său înseamnă „palatul ceresc”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.