Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laburiştii britanici cheamă oamenii în stradă. Vor DEMISIA lui May

mirror.co.uk
John McDonnell

Un important parlamentar al opoziţiei laburiste britanice, John McDonnell (foto), a cerut ca un milion de persoane să iasă în stradă pentru a forţa organizarea de noi alegeri care să ducă la înlăturarea premierului conservator Theresa May de la putere, a relatat joi cotidianul Daily Mirror, citat de Reuters, potrivit agerpres.

După zile întregi de agitaţie politică provocată de eşecul său la alegerile anticipate pe 8 iunie, Partidul Conservator, formaţiunea politică a dnei May, poartă discuţii cu micul partid protestant nord-irlandez DUP pentru a-şi asigura sprijinul celor 10 membri ai săi în Camera Comunelor (650 de locuri) pentru adoptarea de legi.

IMAGINI dramatice cu ATACUL asupra congresmanului american - VIDEO

McDonnell, care ar ocupa postul de ministru de finanţe dacă Partidul Laburist ar ajunge la putere, a făcut apel la protestatari să iasă în stradă în sprijinul opoziţiei laburiste faţă de reducerile de cheltuieli şi pentru exercitarea de presiuni în scopul organizării de noi alegeri, potrivit publicaţiei.

''Avem nevoie ca oamenii să facă tot ce trebuie pentru a fi siguri că vor avea loc alegeri anticipate cât mai repede posibil'', a declarat McDonnell, conform cotidianului, care adaugă că unele grupuri de stânga intenţionează să organizeze pe 1 iulie un protest de masă pentru a pune presiune pe Theresa May.

Adresându-se unor activişti sindicali, McDonnell a afirmat că sindicatul TUC (Trades Union Congress) ar trebui să mobilizeze oamenii pentru a ieşi în stradă. ''Cred că, dacă TUC lansează acest apel, atunci vrem ca un milion de oameni să iasă în stradă la Londra în două săptămâni'', a afirmat McDonnell, citat de Daily Mirror.

Liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn, după câştigarea mai multor mandate decât se estimase la alegerile din 8 iunie, a făcut cunoscut că vrea înlăturarea de la putere a premierului conservator Theresa May.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.