Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LACRIMI și DURERE, la Castelul Peleș: Cortegiul funerar cu Regele Mihai a plecat spre București

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam sicriu regele mihai peles

Cortegiul funerar cu sicriul Regelui Mihai a plecat de la Castelul Peleș! Așa cum era prevăzut, la ora 18:00, cortegiul a plecat spre București. Cu lacrimi în ochi și durere în suflet, membrii familiei regale însoțesc cortegiul spre capitală. Ceremonia de miercuri seară de la Palatul Regal va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Cortegiul funerar al Regelui Mihai a ajuns la Sinaia miercuri la prânz, sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui fiind aşezat în Holul de Onoare al castelului Peleş.

Citește și: Cine a fost Alina Ciucu, tânăra ucisă la metrou-„Era frumoasă ca o actriță. Plecase de sărăcie de acasă”

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în România miercuri, sosind la ora 11.00 cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă. De la aeroport, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat la Castelul Peleș. Miercuri seară, sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi depusîn Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş. Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, 13 decembrie, între ora 21.00 şi ora 24.00; joi, 14 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00 şi vineri, 15 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00. Intrarea este liberă.

Citește și: S-a aflat! Cât valorează ceasul legendar al Regelui Mihai

Printr-o hotărâre adoptată săptămâna trecută, Guvernul a stabilit doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în memoria regelui Mihai.

Regele Mihai I - care împlinise în 25 octombrie vârsta de 96 de ani - a murit în 5 decembrie.

Citește și: Detalii halucinante! Cine este femeia care a uimit o țară întreagă și ce a făcut-o să o împingă pe tânăra de la metrou .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.