Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lady Gaga a răspuns prin avocați acuzațiilor de plagiat legate de piesa 'Shallow': Este doar 'un șantaj nerușinat'

lady gaga

Cântăreața Lady Gaga a răspuns prin avocați acuzațiilor de plagiat legate de piesa ”Shallow” și susține că este doar ”un șantaj nerușinat”, arată platforma Huffington Post, potrivit Mediafax.

Cântăreața este hotărâtă să ajungă în instanță după ce a fost acuzată că a copiat piesa ”Shallow”, de pe coloana sonoră a peliculei ”A Star Is Born”, după o compoziție a unui cântăreț necunoscut, Steve Ronsen.

Acesta susține că hitul premiat cu Oscar a împrumutat elemente din piesa sa din 2012, ”Almost”.

Ronsen a amenințat-o pe cântăreață că va acționa în justiție pentru că a descoperit că trei note din piesa sa se regăsesc în aceeași succesiune în cântecul făcut celebru de Lady Gaga în debutul său pe marile ecrane.

Presa americană arată că Ronsen cere “milioane și milioane” de la Gaga, avocatul acestuia lăudându-se că un muzicolog și un profesor au ”stabilit că sunt similitudini de tempo, melodie, ritm și armonie între secvențe din cele două piese”.

Aceștia susțin că trei note, Sol, La, Si se regăsesc în ”Shallow”.

Citește și: Un tablou de Claude Monet a fost oprit de autorități în Marea Britanie

Echipa de avocați care o reprezintă pe Lady Gaga a răspuns că succesiunea de note este destul de des întâlnită, dând exemplul piesei ”Dust In the Wind” interpretată de Kansas în 1978.

Orin Snyder avocatul cântăreței a afirmat că “Dl. Ronsen și avocatul său încearcă să scoată un ban pe spinarea unui artist de succes. E rușinos și greșit. O aplaud pe Lady Gaga pentru curajul și integritatea de a se opune pentru toți artiștii de succes care se regăsesc în situații asemănătoare”.

“Dacă dl.Shirian va acționa în instanță, Lady Gaga se va lupta hotărât și va învinge”, a arătat avocatul interpretei.

Piesa lui Ronsen, ”Almost”, avea mai puțin de 300 de audiții pe Soundcloud atunci când s-a vorbit pentru prima dată despre un proces.

După ce a fost lansată pe coloana sonoră a peliculei ”A Star Is Born”, piesa ”Shallow” a ajuns în fruntea clasamentelor muzicale din toată lumea și a înregistrat cifre care o îndreptățesc să spere la un disc de platină. Piesa a câștigat un premiu Oscar, un Glob de Aur și două premii Grammy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.