Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lady Gaga şi Bradley Cooper rămân pe primul loc în Billboard 200

lady gaga

Interpreta americană Lady Gaga şi actorul Bradley Cooper s-au menţinut pe primul loc în clasamentul Billboard 200 cu albumul „A Star is Born”, coloana sonoră a filmului omonim, informează news.ro

Albumul a fost vândut, în a doua săptămână de la lansare, încheiată pe 18 octombrie, în 143.000 de unităţi, potrivit cifrelor Nielsen Music.

Astfel, „A Star is Born” este al doilea album al lui Lady Gaga care petrece mai mult de o săptămână în fruntea topului, după „Born This Way” (2011), care a stat două săptămâni pe primul loc.

Pe locul a doilea, în urcare 64 de poziţii, s-a clasat „Quavo Huncho” al rapperului Quavo, membru al grupului Migos. Albumul, care marchează debutul solo al artistului, a fost vândut, în a doua săptămână de la lansare, în 99.000 de unităţi. Discul a fost lansat pe 11 octombrie, cu o zi înainte de întocmirea penultimului clasament săptămânal.

„Tha Carter V” al lui Lil Wayne s-a menţinut pe locul al treilea în top, după a treia săptămână de la lansare, când a fost vândut în 85.000 de unităţi. Lil Baby şi Gunna şi-au păstrat locul al patrulea, după ce albumul „Drip Harder” a fost vândut - în a doua săptămână - în 71.000 de unităţi.

Cântăreaţa R&B Ella Mai a intrat în top pe locul al cincilea, cu albumul omonim de debut, care a fost vândut în 69.000 de unităţi.

„Scorpion” al lui Drake a urcat două locuri, până pe şase, cu 55.000 de unităţi vândute în a 16-a săptămână de la lansare, twenty one pilots şi „Trench” s-au clasat pe locul al şaptelea, în coborâre cinci poziţii, după a doua săptămână de la lansare, când albumul a fost vândut în 49.000 de unităţi, iar „Astroworld” al lui Travis Scott a urcat un loc, până pe opt, cu 47.000 de unităţi vândute în a 11-a săptămână.

Post Malone şi „beerbongs & bentleys” au urcat un loc în clasament, până pe nouă, cu 44.000 de unităţi vândute în a 25-a săptămână de la lansare, la fel şi „Kamikaze” al lui Eminem, care s-a clasat pe locul al zecelea, după ce, în a şaptea săptămână de la apariţie, a fost vândut în 35.000 de unităţi.

Universal Music Group distribuie opt albume dintre primele zece clasate în Billboard 200, performanţă realizată pentru a doua oară anul acesta, şi primele şase clasate, pentru prima dată în ultimii trei ani. Din top 10, UMG reprezintă toate albumele cu excepţia „Trench” şi „Astroworld”.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.