Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Landul german Saxonia Inferioară interzice purtarea Stelei lui David la demonstraţiile împotriva vaccinării anticoronavirus

steaua lui david

Ministrul de interne al landului german Saxonia Inferioară (nord), Boris Pistorius, a interzis purtarea Stelei lui David cu inscripţia "nevaccinat" la demonstraţiile împotriva vaccinării anticoronavirus, relatează joi DPA.

Autorităţile de menţinere a ordinii şi administrative locale au fost instruite prin decret să prevină purtarea acestor simboluri şi să ia măsuri punitive adecvate în cazul unor astfel de incidente, a anunţat ministerul miercuri la Hanovra, potrivit Agerpres.

Potrivit politicianului social-democrat (SPD), purtarea unor simboluri precum steaua galbenă, pe care naziştii i-au forţat pe evrei să o poarte, reprezintă o trivializare a tiraniei naziste şi un semn de dispreţ faţă de milioane de victime.

"Pe fondul atrocităţilor comise sub tirania nazistă, este intolerabil ca aceste simboluri detestabile, care la acea vreme au fost semnul distinctiv al exterminării sistematice a milioane de oameni, să fie folosite la adunări publice", a declarat Pistorius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.