Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Landurile germane vor face împrumuturi de 95 miliarde euro pentru a amortiza efectele negative ale pandemiei

banca, imprumut

Cele 16 landuri din Germania intenţionează să se împrumute cu 95 miliarde de euro ca parte a eforturilor lor de majorare a cheltuielilor pentru contracararea efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra economiei, a anunţat sâmbătă revista Der Spiegel, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Împrumuturile se adaugă planurilor Guvernului federal de a emite datorie de 218,5 miliarde de euro pentru a ajuta la finanţarea sprijinului pentru o economie care ar urma să se contracteze cu peste 6% anul acesta, din cauza crizei şi a măsurilor de izolare impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei.

Der Spiegel a calculat, în urma examinării datelor Ministerelor de Finanţe regionale, că landurile din Germania, care se bucură de o largă autonomie conform sistemului de guvernanţă, vor contracta datorii suplimentare de 95 miliarde de euro.

Deja landurile au datorii totale de aproximativ 580 miliarde de euro, informează revista germană.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent că în urma noilor împrumuturi contractate în acest an raportul dintre datoria Germaniei şi Produsul Intern Brut va urca la 77% în 2020 de la mai puţin de 60% în 2019. De asemenea, prognozele Ministerului german de Finanţe arată că deficitul bugetar va ajunge la 7,25% din PIB în acest an, au precizat sursele.

În iunie, coaliţia guvernamentală aflată la putere a aprobat un pachet în valoare de 130 miliarde de euro destinat să stimuleze cheltuielile de consum pe termen scurt şi, de asemenea, să convingă firmele să reia investiţiile.

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a declarat în repetate rânduri că necesităţile de finanţare ale Germaniei sunt gestionabile, iar Guvernul de la Berlin poate recurge de asemenea la surplusurile neutilizate. Cu toate acestea, noile necesităţi de împrumuturi ale Germaniei reprezintă o modificare totală de poziţie după mai mulţi ani de disciplină fiscală strictă care au produs bugete echilibrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.