Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lansare-eveniment la Academie: viața cât un secol a ultimul aristocrat român

Editura Oscar Print
Aristocratul

Academia Română, în parteneriat cu Editura Oscar Print, a organizat astăzi lansarea unui volum de mărturii și memorii ale ultimului mare boier în viață. Sub titlul Aristocratul - Confesiunile lui Constantin Bălăceanu-Stolnici, în dialog cu Bogdan-Ion Jelea, Documentate, sintetizate și consemnate de Alice Barbu, Editor coordonator: Sorin Roșca Stănescu.

Cartea se confundă cu povestea de viață ca un roman de aventură a celui care va aniversa centenarul în vara anului viitor: de la izvoarele familiilor boierești de ascendență până la relațiile personale cu Regele Mihai, Carol al II-lea, Ion Antonescu sau Patriarhii României, de la excluderea din învățământ în timpul stalinizării până la fondarea Universității Ecologice, unde domnia sa predă și astăzi, de la povești cu spionii cazați la Athenee Palace în perioada războiului și până la fondarea școlii românești de cibernetică, de la influențele masonice în Revoluția franceză până la stânga progresistă și post-democrație, de la spiritualitate la sfârșitul pandemiei.

Ca validare a valorii documentare și istorice a lucrării, stă mărturie Cuvântul înainte semnat de Președintele Academiei Române, Domnul Ioan Aurel Pop. Lansarea a beneficiat de prezența a numeroase personalități ale vieții intelectuale și politice, cartea fiind prezentată de Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu și de Profesorii universitari Andrei Țăranu și Dumitru Constantin Dulcan.

Detalii despre volum se găsesc aici: https://oscarprint.ro/magazin/aristocratul/

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.