Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lansare revoluționară! A fost inaugurat Vodafone Innovation Hub, la Universitatea Politehnică din București

„Break some stuff!” – aceasta a fost invitația la experimentare și învățare pe care le-a făcut-o CEO-ul Vodafone România, Achilelas Kanaris, studenților de la Facultatea de Electronică din cadrul Universității Politehnice din București (UPB).

Joi, reporterul Bugetul.ro s-a deplasat la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnice București, acolo unde a fost lansat Vodafone Innovation Hub – primul centru de excelență pentru cercetare, dezvoltare digitală și inovare IoT, OpenRan și 5G.

La evenimentul moderat de Alessandra Stoicescu au luat cuvântul Achilelas Kanaris, CEO-ul Vodafone România, Mihnea Costoiu, rectorul Universității București, Sabin Sărmaş, Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, și Tudor Prisecaru, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Achilelas Kanaris i-a invitat pe studenții UPB să creeze „magie”

Îi invit pe studenți să folosească acest hub. Un hub prinde viață doar dacă e folosit, dacă experimentați. Aceasta nu este o expoziție, așa că vă invităm să folosiți echipamentele. Spargeți unele lucruri! Este în regulă. Experimentarea și învățarea sunt concepte ale Vodafone, așa că e ok să distrugeți unii transmițători, avem buget să acoperim pagubele. Așa că vreau să vă văd că folosiți acest hub, pentru a veni cu idei inovatoare. Dacă am învățat ceva din perioadă petrecută în Boston, este faptul că poți face magie dacă există o colaborare între companiile din industrie și universități. Dar această magie este creată de voi (n.r. – studenții). Așa că vă rog să folosiți acest hub!

Achilelas Kanaris, CEO Vodafone

Cred cu adevărat că România are șansa să devină un hub pentru era 5G în Europa și sper ca acest hub, inaugurat astăzi, să fie inima acestei ere. Totul stă acum în mâinile voastre, iar noi suntem alături de voi!

Mesajul meu este că Vodafone va continua să investească în proiecte care contează pentru România”, a spus CEO-ul Vodafone România.

„În 25 de ani, de când Vodafone este prezentă în România, nu am încetat să investim în societate și în educație prin proiecte pe care le-am susținut, prin inovație și tehnologie, prin parteneriate puternice precum acesta. Trăim într-o lume dinamică, tehnologia evoluează într-un ritm alert, iar rolul Vodafone este să investească în generația de mâine.

Onorăm această promisiune prin laboratorul inaugurat astăzi. Este mai mult decât o investiție strategică, este o garanție că cei mai buni specialiști pot să ofere educație continuă și să formeze noi profesioniști. Politehnica este unul dintre centrele de excelență care ajută România să rămână în vârful clasamentelor în materie de IoT, AI, Open RAN și tehnologii ale viitorului, iar Vodafone este unul dintre cei mai mari promotori ai digitalizării României”, a mai spus Achilelas Kanaris.

Mesajul rectorului UPB

„Dragi colegi, dragi studenți, discuția de astăzi este pentru voi, ceea ce se întâmplă astăzi se întâmplă pentru voi. Este o schimbare importantă de strategie a universității noastre, repet, pentru voi!

CEO-ul Vodafone, Achilelas, un om care între timp mi-a devenit prieten, a înțeles atât de mult investiția, nu într-o universitate și insist asupra acestui lucru, ci în studenți. Nu doar într-o clădire reprezentativă pentru învățământul românesc, ci, repet, în studenți.

Discuția de astăzi este despre voi și despre cum voi veți reuși, folosind aceste tool-uri, să faceți ziua de mâine un pic mai bună!

Vreau să am un mesaj scurt, deopotrivă, pentru cadrele didactice, să le rog să folosim aceste oportunități din plin și ele să fie destinate, în primul rând, studenților de toate categoriile, din toate ciclurile universitare.

Acest pas de astăzi, de la Facultatea de Electronică, face parte dintr-o serie mare de pași care se întâmplă în aproape toate facultățile universității noastre”, a spus, printre altele, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București (UPB).

Cum arată Vodafone Innovation Hub – Primul centru de excelență pentru cercetare, dezvoltare digitală și inovare IoT, OpenRan și 5G

 

Drona de 6.000 de euro care se găsește la Vodafone Innovation Hub și care a fost folosită pentru măsurarea terenurilor agricole

Racheta studenților de la Facultatea de Electronică din cadrul UPB

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.