Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lansarea oficială a aplicației RODPA1 în cadrul unui proiect european derulat Casa Națională de Pensii Publice

Radu Pop
grafic 2024

Lansarea oficială a aplicației RODPA1 în cadrul proiectului „Eficientizarea activității CNPP pentru determinarea legislației aplicabile lucrătorilor migranți, la nivelul sistemului public de pensii din România.”

Miercuri, 29 noiembrie 2023, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a organizat, la Hotel Minerva din București, lansarea oficială a aplicației RODPA1, în cadrul proiectului „Eficientizarea activității CNPP pentru determinarea legislației aplicabile lucrătorilor migranți, la nivelul sistemului public de pensii din România”, cod SIPOCA 721/MySMIS2014: 130047, implementat în baza Contractului de finanțare nr. 552/12.08.2020, din cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1 - IP14/2019 - Sprijin pentru acțiuni de consolidare a capacității autorităților și instituțiilor publice centrale, Axa Prioritară - Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Operațiunea - Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP.

La eveniment au participat reprezentanți ai mass-media scrise și audiovizuale, salariați ai CNPP, membri ai echipei de proiect.

În deschiderea evenimentului, dl. Daniel Baciu, Președintele CNPP, a evidențiat importanța acestui pas esențial în procesul de digitalizare a serviciilor oferite de instituție. După o scurtă descriere a proiectului și a etapelor care au fost parcurse în ultimii trei ani, au fost prezentate principalele avantaje ale noii aplicații RODPA1 (realizate de o asociere de societăți condusă de NTT Data România), care va procesa în mod automatizat cererile pentru documentele portabile A1, în urma creării de useri pentru fiecare solicitant. Noua aplicație va prelua, în urma interconectărilor realizate, o serie de date despre solicitanți existente deja în bazele de date ale ANAF, ONRC și Inspecției Muncii. Acest lucru va duce la dispariția cererilor pe hârtie și va reduce intervenția factorului uman în procesul de emitere a formularelor A1, micșorând considerabil durata de timp scurs de la depunerea cererii până la emiterea documentului oficial, semnat electronic. Funcționarea aplicației RODPA1 va alinia România la procedurile care se aplică în alte state membre ale Uniunii Europene. În încheiere, președintele CNPP a mulțumit echipei de proiect și personalului Direcției Relații Internaționale a CNPP implicat în gestionarea acestui proiect cu finanțare din partea Uniunii Europene.

Noua aplicație A1 va intra în producție în luna decembrie 2023, urmând a deveni complet operațională începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Casa Națională de Pensii Publice, București, 29 noiembrie 2023

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin

Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020!

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.