Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lansarea rachetei H3, amânată pentru luna februarie din cauza condiţiilor meteorologice

Menafn
racheta Kh-101

Agenţia Japoneză de Explorare Aerospaţială (JAXA) a amânat pentru data de 17 februarie prima lansare a rachetei sale grele H3 din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat marţi instituţia citată de Reuters şi Kyodo.

"Ca urmare a evaluării de astăzi a vremii, se anticipează că în ziua lansării condiţiile meteorologice nu vor fi corespunzătoare, prin urmare vor fi efectuate modificări ca măsură de precauţie", se arată într-un comunicat.

Lansatorul H3, va transporta un nou satelit de observare a Pământului, care va fi echipat, de asemenea, cu un senzor experimental în infraroşu conceput pentru a detecta lansările de rachete, informează Agerpres.

Potrivit JAXA, racheta H3, succesoarea modelului H2A, urmează să fie lansată vineri, în intervalul 10:37-10:44 ora locală, de la Centrul spaţial Tanegashima de pe insula cu acelaşi nume situată în prefectura Kagoshima.

Agenţia spaţială niponă planificase iniţial lansarea rachetei H3 pentru data de 12 februarie, însă aceasta a fost amânată pentru 15 februarie după descoperirea unei probleme la sistemul de zbor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.