Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege adoptată de Parlament: Magazinele, restaurantele și patiseriile vor informa clienții despre produsele care conțin lapte cu adaos

bbcgoodfood.com
lactate

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 255 de voturi 'pentru', un vot contra și trei abțineri, proiectul Legii laptelui și a produselor lactate.

„Produsele pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi și/sau proteine altele decât cele lactate se comercializează într-un spaţiu de prezentare și vânzare, bine delimitat, pe rafturi separate, faţă de laptele și produsele lactate autentice, cu informarea explicită către cumpărător a conţinutului acestor produse”, prevede legea.

Prevederile se aplică şi în cazul meniurilor și rețetelor mâncărurilor, produselor de patiserie, de pizzerie, de fastfood şi de cofetărie, a produselor culinare din alimentaţia publică, la prepararea cărora sau utilizat produse pe bază de lapte cu adaos.

„Meniurile unităților de alimentație publică vor menționa toate produsele lactate fabricate cu grăsimi și/sau proteine, altele decât cele lactate folosite ca atare sau în combinații sau ca ingrediente în produsele de bază folosite în rețete”, mai prevede proiectul adoptat.

Legea merge la promulgare la șeful statului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.