Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laptop în antichitate? Un mister istoric grecesc a fost descifrat, se pare

gadgetreport.ro
laptop antichitate

Statuia greacă din 100 î.Hr. care arată o femeie „folosind un laptop” pare să-și fi găsit o explicație științifică. „Dovada călătoriei în timp”, așa cum o acreditează adepții teoriei extratereștrilor antici, ar fi, de fapt un obiect destul de folosit în lumea antică.

Statuia de 37 de inci, numită ,,Mormântul Naiskos al unei femei nobile, alături de o sclavă”, este expusă la Muzeul J. Paul Getty din Malibu, California. Este, în esență, o piatră de mormânt care însă a devenit faimoasă în istoria recentă, fiind considerată una dintre dovezile concrete că există ,,călători în timp”.

Adepții teoriilor conspirației susțin că sculptura arată o femeie, cel mai probabil o sclavă, care folosește un laptop.

Stăpâna atinge capacul și se uită la secțiunea superioară – despre care se crede că este ecranul unui laptop. De-a lungul ,,laptopului” sunt două orificii despre care se spune că seamănă cu porturile USB sau cu alte intrări de cabluri.

Potrivit acestora, piatra funerară este dovada că un călător în timp a luat cu el un computer portabil în anul 100 î.Hr. ,,Baza este prea puțin adâncă pentru a fi o cutie de bijuterii, potrivit unui videoclip de pe canalul YouTube al conspiraționiștilor Still Speaking Out.

„Reprezintă un obiect uimitor care seamănă izbitor de mult cu un laptop modern sau cu un anumit dispozitiv portabil”, susține sursa. „Când mă uit la sculptură, nu pot să nu mă gândesc la Oracolul din Delphi, care ar fi trebuit să le permită preoților să se conecteze cu zeii pentru a prelua informații avansate”.

Care este explicația

Unii istorici spun că avem de-a face cu o cutie de bijuterii, un atribut nobiliar al acelor vremuri. Practic rudele, prin sculptura afișată pe piatra funerară, au vrut să arate caracterul elitist al defunctei, faptul că provenea dintr-o familie extrem de înstărită.

Obiectul ar putea fi, de asemenea, o pereche de tăblițe de ceară, care erau folosite pentru a scrie, afirmă arheologul Kristina Killgrove, în Forbes.

Ea adaugă că găurile din lateral ar fi putut ține obiectele de scris din lemn care, între timp, au putrezit, scrie gadgetreport.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.