Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Larisa Iordache a câștigat primul aur din postura de antrenoare

Facebook.com
larisa iordache

Larisa Iordache şi-a încheiat la finalul anului trecut cariera de gimnastă şi a trecut la următoarea etapă din viaţa ei profesională, cea de antrenor. Ea este colegă la CS Dinamo cu foştii săi tehnicieni, Lăcrămioara şi Cristi Moldovan, şi în weekend a obţinut primul aur în noua postură, informează News.ro.

După o carieră de 21 de ani ca sportivă, Larisa Iordache recunoaşte că încă se obişnuieşte cu noua ipostază în care se află.

„Am început să accept. Când intram în sala de gimnastică, mie îmi plăcea să fiu în centrul atenţiei, acum trebuie să stau un pic de o parte, pentru că sportivul pe care îl antrenăm este în atenţie. E mai greu că sunt la început, abia m-am retras dar cu siguranţă cred că mă voi obişnui şi trebuie să accept această situaţie. La urma urmelor există un final în orice pentru a avea un nou începu şi cred că mă descurc cât de cât cred că e ok", a afirmat Larisa Iordache.

La Ploieşti, la Campionatul Naţional pe Echipe şi Individual al Junioarelor III şi II, au participat 150 de sportive cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani. A fost pentru prima dată, după doi ani de restricţii din cauza pandemiei de Coronavirus, când spectatorii au avut acces în sala de competiţie. 12 cluburi din ţară, LPS Cetate Deva, CS Petrolul Ploieşti, CSS 1 Timişoara, SCM Bacău, CS Farul Constanţa, CSS Bârlad, CSM Arad, CSM Oneşti, CS Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti, CSS Focşani şi CSS Viitorul Cluj, şi-au înscris în competiţie sportivele, iar eleva Larisei a fost cea mai bună dintre toate la grupa ei de vârstă.

Anastasia, fetiţa de 9 ani pe care Larisa Iordache şi Lăcrămioara Moldovan o pregătesc, a câştigat aurul la individual compus.

„ Când mă uit la ea, mă văd pe mine mică. Categoric are calităţi şi talent nativ. Este foarte serioasă, munceşte extrem de mult la antrenamente şi îi place ceea ce face. Am avut emoţii, e normal pentru că îţi doreşti ca gimnasta pe care o pregăteşti să facă foarte bine exerciţile", spune Larisa Iordache.

Anastasia are 9 ani şi a început gimnastica la 5. „La primul meu concurs a fost foarte bine, credeam că va fi mai rău, dar n-am descurcat. Sunt bună la paralele", a spus Anastasia Stancu, medaliată cu aur la individual compus, la Campionatul Naţional pe Echipe şi Individual al Junioarelor III şi II.

Micuţa sportivă, care se antrenează câte 4 ore şi jumătate în fiecare zi, are un vis şi un idol în gimnastică. „Vreau să ajung la Olimpiadă cum a făcut şi Larisa. Ea este modelul meu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.