Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Larisa Iordache: 'E un pas foarte important pentru a-mi dovedi cât pot eu să fac'

www.agerpres.ro
Larisa Iordache

Larisa Iordache va concura la toate aparatele la ediția 2017 a Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Montreal (2-8 octombrie) și își dorește evoluții cât mai bune la individual compus, bârnă, sol, dar și la paralele, un aparat la care gimnastele române au suferit în ultimii ani.

''Sper ca la acest campionat mondial să fac totul cum am făcut la antrenamente și sunt sigură că totul va fi bine. E un nou început pentru mine, un pas foarte important pentru a-mi dovedi mie, în primul rând, cât pot eu să fac, cât mai am de făcut pentru a ajunge acolo unde îmi doresc cu adevărat. Eu sper să mă bucur din tot sufletul, să dau culoare gimnasticii, așa cum de fiecare dată mi s-a spus că o fac. Simt o emoție foarte pozitivă, pentru că acolo va fi Nadia și sunt sigură că toți oamenii care vor veni să ne vadă, ne susțin și sunt alături de noi și bineînțeles să se bucure alături de noi. Sper să fie totul bine, pentru că de aia ne-am pregătit atât de mult, vrem să arătăm tot ce am antrenat'', a declarat Larisa Iordache, miercuri, pe aeroportul Otopeni, înainte de plecarea spre Canada.

Larisa Iordache, 21 ani, participă la al patrulea ei campionat mondial și are până în palmares un argint la individual compus (2014), un argint la sol (2014), un bronz la sol (2013) și un bronz la individual compus (2015). Gimnasta bucureșteană, care în 2016 a avut mai multe probleme de sănătate, își dorește acum să concureze și să-și arate potențialul maxim.

Nadia Comăneci va efectua premierea la individual compus, probă în care Larisa a cucerit bronzul acum doi ani, la CM 2015.

Citește și: Ce persoană importantă i-a transmis un mesaj Simonei Halep, după eliminarea rușinoasă de la Wuhan: Cu cine își sărbătorește românca ziua de naștere - FOTO

''Știu, am auzit și sper să fiu premiată de ea. Indiferent ce rezultat va fi, bun sau mai puțin bun, eu o să stau tot timpul la locul meu și o să vad ce mai am de făcut pentru a mă perfecționa și a ajunge la nivelul pe care îl doresc. Îmi doresc și finala de la paralele, pentru că după Grand Prix-ul de la Paris am fost foarte supărată, deoarece îmi doream o medalie, important era să fiu pe podium la paralele. Dar, din păcate, am avut chestii care nu mi-au priit acolo, nu am luat medalia, dar sper acum să fiu în finală, să fac un paralel foarte bun, să fiu mândră de mine și antrenorul meu de mine. Țintesc tot, eu mi-am propus să-mi fac fiecare integral cât mai bine posibil și să fructific fiecare moment'', a adăugat Larisa Iordache, medaliată cu bronz la bârnă, la CE 2017 de la Cluj-Napoca, conform Agerpres.

Cristian Moldovan, antrenorul Larisei, a opinat că sportiva lui s-a pregătit foarte bine și așteaptă cu nerăbdare concursul de la Montreal.

''Ea a mai concurat la Montreal, nu cred că va fi o emoție în plus. E obișnuită cu concursurile importante, e pregătită și sperăm și rezultatul să fie așa cum ni-l dorim. A fost greu pentru ea anul trecut, au fost foarte multe accidentări. Chiar și anul acesta a început cu o recidivă, acea fascie plantară, dar acum este OK. Ne-am antrenat cum trebuie, este foarte încărcată, chiar după ce ne-am întors de la Paris era nerăbdătoare să plecăm la concurs. Sperăm să fie bine, important este să fie ea liniștită, să își ducă exercițiile până la capăt și rezultatul va veni de la sine'', a afirmat Moldovan.

România participă cu o delegație de 3 fete și 6 băieți la a 47-a ediție a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal, unde s-au înscris 500 sportivi din 80 de țări.

Iată componența delegației României: Larisa Iordache, Cătălina Ponor, Ioana Crișan, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Andrei Groza, Andrei Ursache, Vlad Cotuna.

Sportivii sunt însoțiți de antrenorii lor, Cristian Moldovan, Lucian Sandu, Liliana Cosma, Ioan Suciu, Adrian Căpățână, Ionuț Corlaci, de arbitrii Sebastian Bratan, Eugen Cățean, Angela Cacoveanu, de medicul Dan Tănase, paramedicii Răzvan Spirescu, Florin Aștefanei și de oficialii Federației Române de Gimnastică: Anca Mihăilescu-Grigoraș — șef de echipă, Mircea Apolzan — șef delegație, Irina Mosor — marketing & comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.