Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Larisa Iordache, premiată la Campionatele Europene de la Basel

Facebook.com
larisa iordache

Sportiva română Larisa Iordache, care nu a putut evolua în finala de la individual compus la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel (Elveţia), din cauza unor probleme medicale, a fost premiată, vineri, alături de irlandeza Rhys McClenaghan.

Celor două le-a fost decernat un premiu special, SmartScoring Shooting Star, din partea partenerului forului european, prin intermediul directorului general al SmartScoring, Kamran Ramazanov.

Larisa Iordache, care a obţinut miercuri calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma concursului de calificare de la Basel, a câştigat primul său titlu european la senioare în 2012, la sol, obţinând aurul şi cu echipa. După ce a ratat Jocurile Olimpice din 2016, Iordache a revenit la Mondialele de la Montreal în 2017, dar s-a accidentat la călcâiul lui Ahile la încălzire. Gimnasta a avut nevoie de o recuperare lungă, fiind pusă la un moment dat chiar cariera sa sportivă. Primii paşi către revenire au fost făcuţi în urmă cu patru luni, la Europenele de la Mersin, unde a câştigat aurul la bârnă şi sol, precum şi argintul cu echipa şi la sărituri.

Iordache a venit la Basel cu gândul la un singur lucru, notează site-ul Federaţiei Europene de Gimnastică, un bilet la Jocurile Olimpice. Trebuia să se claseze în cele două locuri disponibile în calificările la individual compus şi nu au putut-o opri nici infecţia la rinichi şi nici febra.

Românca are 16 medalii europene la 24 de ani, fiind a doua cea mai medaliată sportivă la acest nivel, după legendara rusoaică Svetlana Horkina. Larisa Iordache nu a putut primi personal distincţia oferită de SmartScoring, având în vedere că este internată în spital cu o infecţie la rinichi.

Iordache a ratat finala de vineri la individual compus, dar este calificată şi în finalele de la bârnă şi sol, care sunt programate duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.