Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

aimx.ro
Larisa Iordache

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat, miercuri, la JO de la Tokyo, de pe al doilea loc calificant disponibil la individual-compus, la CE de la Basel, arată News.ro.

Federaţia Română de Gimnastică a transmis un mesaj: „Iar visul a devenit realitate, calificare olimpică! Larisa Iordache a obţinut astăzi calificarea individuală la Jocurile Olimpice de la Tokio, graţie evoluţiei din calificările Campionatelor Europene de la Basel. O zi cu adevărat deosebită pentru Larisa şi antrenorii ei, Cristi şi Lulu Moldovan. A fost un drum lung şi anevoios, însă cu încredere, răbdare, perseverenţă şi multă muncă totul a prins contur.

Felicitări şi mult succes pe mai departe! Pentru Larisa va fi a doua participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice, după cea de la Londra, din 2012. Atunci a urcat pe treapta a treia a podiumului olimpic alături de echipa României”, a transmis FR Gimnastică.

Cu un total de 54.698 puncte, Iordache a ocupat locul 4 în calificări, după trei rusoaice, şi a obţinut calificarea la Tokyo. Iordache s-a calificat deoarece dintre cele trei rusoaice doar una va merge la JO de la Tokyo.

În calificările de miercuri, Larisa Iordache a fost notată astfel: Larisa Iordache - bârnă 13.466, sol 13.400, sărituri 14.366, paralele 13.466. Total, 54.698 puncte, cu care s-a clasat pe locul 4. În finalele pe aparate, Iordache va concura la individual-compus (locul 4), bârnă (locul 1) şi la sol (6).

CE de la Basel a adunat la start peste 110 gimnaşti din 32 de ţări. Două locuri la feminin şi două la masculin sunt disponibile pentru JO de la Tokyo. Larisa Iordache a ocupat unul din ele, pentru că din partea Rusiei, care a clasat gimnaste pe locurile 1-3 în calificările de miercuri (Melnikova 55.991 puncte, Listunova - 55.465, Urazova - 55.299), doar una va merge la JO.

Calificarea Larisei Iordache la JO a fost confirmată şi de COSR, pe contulu său de Facebook.

Conform regulamentului, la JO de la Tokyo ajung sportivele clasate pe primele două locuri în calificări la individual-compus, care nu au obţinut anterior ”biletele” la Olimpiadă.

România mai are doi gimnaşti calificaţi anterior la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu şi Maria Holbură.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit .

Un număr de 16 medalii, din care şase de aur, a câştigat Larisa Iordache la Campionatele Europene, ultimele patru (două de aur şi două de argint), în decembrie 2020, la Mersin, la prima sa competiţie internaţională, după accidentarea din 2017 şi infectarea cu Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.