Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lăsau soldații din prima linie fără hrană. Schemă de furt de peste 54 de milioane de dolari din alimentele pentru forțele armate descoperită în Ucraina

www.kyivindependent.com
SBU

Forțele de securitate ucrainene au identificat și au împiedicat o schemă de revânzare a produselor alimentare destinate Forțelor Armate ale Ucrainei, în valoare totală de peste 2 miliarde de grivne (mai mult de 54,6 milioane de dolari), a anunţat, luni, serviciul de presă al Biroului de Stat de Investigații al Ucrainei.

"Angajații Biroului de Stat, împreună cu poliția națională din regiunea Dnipropetrovsk și Departamentul de contrainformații militare al Serviciului de Securitate al Ucrainei, au demascat un grup organizat care și-a însușit și a revândut alimente destinate Forțelor Armate din Ucraina. Una dintre companiile private era angajată în furnizarea de alimente la peste 45 de unități militare. Doar în șase luni '...' aceasta a primit contracte militare pentru peste 2 miliarde de grivne" - se arată într-un comunicat al departamentului publicat pe canalul Telegram preluat de Tass si citat de Rador.

Potrivit datelor anchetei, antreprenorii trimiteau unităților militare o altă cantitate de produse decât cea indicată în acte, iar restul era revândut printr-o rețea de intermediari. Biroul de Investigații de Stat susține că oamenii legii au efectuat 70 de percheziții, în urma cărora au fost ridicate peste 30.000 de conserve cu o greutate de peste șapte tone, precum și aproape 4 milioane de grivne (aproape 110.000 de dolari) în diverse valute obținute pe cale infracţională.

Unul dintre reprezentanții companiei a fost acuzat de deturnare, delapidare de bunuri sau însuşire prin abuz de funcție. Suspectul riscă până la opt ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.